MM-kisoissa flopannut Ruotsi romahti huonoimpaan ranking-sijoitukseensa

Ruotsi vajosi IIHF:n rankingissa neljänneltä sijalta seitsemänneksi, sen aiempi huonoin sija oli viides vuodelta 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon miesten MM-kisoissa pudotuspeleistä karsiutunut Ruotsi sai lisänöyryytystä, kun kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti kisojen päätyttyä tuoreen maajoukkuerankingin. Ruotsi on listalla vasta seitsemäntenä eli kaikkien aikojen huonoimmalla ranking-sijallaan.

MM-kisat tappioilla Tanskalle ja Valko-Venäjälle avannut Ruotsi jäi pudotuspeleistä kahden pisteen päähän voitettuaan seitsemästä pelistään vain kolme. Loppusijoitus Tre Kronorilla oli yhdeksäs. IIHF:n rankingissa Ruotsi vajosi neljänneltä sijalta seitsemänneksi, sen aiempi huonoin sija oli viides vuodelta 2016.

Ranking-kärjessä jatkaa maailmanmestaruuden voittanut Kanada. MM-finaalin niukasti hävinnyt Suomi nousi toiseksi ohi Venäjän. MM-pronssijoukkue Yhdysvallat nousi kaksi sijaa neljänneksi ja MM-nelonen Saksa kaksi sijaa viidenneksi. Sijoitus on Saksalle sen korkein ranking-historiassa. Tshekki on kuudentena.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut