Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Senni Salminen hyppäsi kolmiloikassa uuden Suomen ennätyksen ja ylitti kirkkaasti olympiarajan

Salmisen kilpailun kolmas loikkasarja kantoi peräti 14,51.

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen on tehnyt naisten kolmiloikan uuden Suomen ennätyksen Turun Paavo Nurmen kisoissa.

Salmisen kilpailun kolmas loikkasarja kantoi peräti 14,51 (+0,4).

Kolmiloikan edellinen SE-tulos 14,39 oli Heli Koivula-Krügerin nimissä. Koivula-Krüger hyppäsi sen Lappeenrannassa vuonna 2003.

Salmisen tulos on kansainvälisestikin kovaa luokkaa ja ylittää kirkkaasti myös naisten olympiarajan 14,32. Maailmantilastossa tulos on tämän kauden kuudenneksi kovin ja paras Euroopassa.

Ylen lähetyksessä Salminen kertoi englanninkielisessä kenttähaastattelussa, että tulos oli yllätys, toisaalta ei.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta ehdottomasti se oli yllätys. Mutta se oli kuitenkin vain yksi hyppy, muissa juoksu oli vähän huonoa. Jos pääsen ponnistamaan samalla tavalla, pääsen pidemmälle, Salminen kertoi.

Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta ehdottomasti se oli yllätys.

Senni Salminen

Salminen aloitti lupaavasti

Salminen aloitti kilpailun todella väkevästi, sillä myös hänen kaksi ensimmäistä loikkasarjaansa kantoivat yli 14 metriä.

Salminen ylitti 14 metriä ensimmäisen kerran urallaan vasta viime kesänä. Talvella hän hyppäsi EM-halleissa 14,22.

Suomen ennätyksen jälkeen kovin kilpailulataus ymmärrettävästi purkautui ja neljännen kierroksen suoritus meni läpijuoksuksi.

Viidennen kierroksen hän jätti väliin, mutta loikki vielä päätöskierroksella 14,07.

– Viidennen hypyn jätin välistä, koska piti vähän keräillä itseäni. Yritin pitää tekemisen kasassa, mutta ei vain mahtanut minkään. Siinä on vielä parannettavaa, Salminen kertoi Ylen suomenkielisessä haastattelussa.

Olympiaraja mielessä Turkuun

Paavo Nurmen kisoihin Salminen oli valmentajansa Matti Monosen kanssa asettanut tavoitteeksi olympiarajan rikkomisen. Myös Suomen ennätys siinsi mielessä, mutta sen vuoron suunniteltiin tulevan myöhemmin.

– 14,51, siinä osui kyllä kaikki aika hyvin kohdalleen, Salminen kuvaili Ylen haastattelussa.

Kilpailun kakkonen oli Jamaikan Kimberly Williams tuloksella 14,29.

Naisten kolmiloikkaa Suomessa pitkään hallinnut Kristiina Mäkelä hyppäsi myös hienon kilpailun ja sijoittui kolmanneksi tuloksella 14,26.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 8.6. klo 22.12: Lisätty muun muassa Salmisen kommentteja sekä sijoitukset naisten maailman ja Euroopan listalla.