Topi Raitanen haki Turusta kirivoiton – oma ennätys jäi vain kolmen sekunnin päähän "nihkeästä fiiliksestä" huolimatta

Raitanen pääsi esittelemään myös vahvinta asettaan eli loppukiriä, jolla hän jätti tutut vastustajat taakseen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Olympialaisiin valittu Topi Raitanen oli tyytyväinen, kun hän saavutti Paavo Nurmen kisojen estejuoksussa voiton uran toiseksi parhaalla ajalla 8.19,57. Mielihyvä johtui siitä, että kelpo aika syntyi "nihkeästä fiiliksestä" huolimatta.

Oma ennätys pelastui tasan kolmella sekunnilla.

– Tämä antaa itseluottamusta, koska vauhti paranee, kun saan lisää kisoja, Raitanen totesi.

Raitanen pääsi esittelemään myös vahvinta asettaan eli loppukiriä, jolla hän jätti tutut vastustajat, Tanskan Ole Hesselbjergin ja Ruotsin Emil Blombergin taakseen.

– Kisa lähti hyvin käyntiin ja oli hyvä, että vauhti vähän hiljeni toisella tonnilla. Sain siinä säästeltyä voimia loppuun, Raitanen kertasi kilpailua.

– Viimeisellä kierroksella tiesin, että pystyn voittamaan. Olen tuttua harjoituskaveria nopeampi.

Raitanen juoksee seuraavaksi Euroopan joukkuemestaruuskilpailussa kuun loppupuolella.

– Aloitan nyt viikon harjoitusjakson ja kilpailen Romaniassa harjoitusjakson keskellä. Kuortaneella juhannuksena on seuraava tärkeä kilpailu 1 500 metrillä. Sen jälkeen lähden Sveitsiin korkean paikan leirille.

Tokion kesäolympialaisten on määrä alkaa 23. heinäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut