Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvilajien urheilijoille apurahaa yli 800 000 euroa, suurimman potin sai 12 urheilijaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt vuosittaiset urheilija-apurahat talvilajien osaajille. Apurahan sai tänä vuonna 90 urheilijaa ja tukea myönnettiin yhteensä 839 000 euroa.

Tuettavien urheilijoiden määrä putosi huomattavasti viime vuodesta. Viime kesänä OKM jakoi yhteensä 884 000 euroa kaikkiaan 101:lle talvilajien urheilijalle.

Suurimman eli 20 000 euron apurahan sai nyt 12 urheilijaa: alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, freestylen Jimi Salonen ja Elias Syrjä, lumilautailijat Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Matti Suur-Hamari, maastohiihtäjät Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä yhdistetyn Ilkka Herola.

Urheilijoista Kiiveri ja Suur-Hamari ovat Suomen mitalitoivoja ensi vuoden Pekingin paralympialaisissa. Maastohiihtotähti Iivo Niskanen on listalta poissa, sillä hänen tulonsa ylittivät apurahan saamisen tulorajan eli 80 000 euroa.

Kymppitonnin tukipotin sai tänä vuonna 34 urheilijaa ja 6 000 euron tuen 44 urheilijaa.

Tukiurheilijoiden joukossa oli myös kaksi yleisurheilijaa, jotka olivat jääneet tuen ulkopuolelle kesälajien apurahoja jaettaessa. Pikajuoksija Lotta Kemppinen ja ratakelaaja Esa-Pekka Mattila saivat nyt ministeriöltä 6 000 euron apurahan.

Eniten tukea jaettiin jääkiekkoilijoille, joita oli yhteensä 31.

Apurahan tarkoituksena on turvata urheilijoille taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle niin, että urheilijat voivat menestyä kansainvälisissä arvokisoissa. Esityksen apurahan saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.