Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Krejcikovan tuhkimotarina sai kruunun Pariisissa, tshekki kukisti Pavljutshenkovan Ranskan avointen finaalissa

Tshekin Barbora Krejcikova jatkoi satumaista virettään tenniksen Ranskan avointen massakentillä ja nappasi uransa ensimmäisen kaksinpelin grand slam -tittelin sijoittamattomana pelaajana. Maailmanlistalla sijalla 33 oleva Krejcikova kukisti turnauksen finaalissa Venäjän Anastasia Pavljutshenkovan kolmessa erässä 6–1, 2–6, 6–4.

– Tätä on vaikea pukea sanoiksi. En voi uskoa, että olen juuri voittanut grand slamin, Krejcikova tunnelmoi heti ottelun jälkeen.

Loppuottelu oli molempien pelaajien ensimmäinen kaksinpelin grand slam -tasolla. Krejcikova, 25, on toisaalta niittänyt menestystä nelinpelissä, sillä hän on juhlinut urallaan kahta nelinpelin ja kolmea sekanelinpelin arvoturnausvoittoa.

Tshekkipelaajalla on mahdollisuus napata Pariisista tuplavoitto, sillä hän pelaa sunnuntaina naisten nelinpelin finaalissa maannaisensa Katerina Siniakovan kanssa.

Massa näyttää alustana sopivan Krejcikovalle, sillä hän otti uransa ensimmäisen WTA-kiertueen kaksinpelimestaruuden juuri Ranskan avointen alla Strasbourgin massaturnauksessa. Nyt tshekki venytti voittoputkensa kaksinpelissä jo 12 otteluun.

Ranskassa ensikertalaisten voittoputki

Krejcikova omisti mestaruutensa entiselle Wimbledon-mestarille Jana Novotnalle. Krejcikovan valmentajana toiminut Novotna kuoli 49-vuotiaana syöpään vuonna 2017.

– Vietin paljon aikaa Janan kanssa ennen hänen kuolemaansa. Hänen viimeiset sanansa minulle olivat "nauti tenniksestä ja yritä voittaa grand slam -turnaus", Krejcikova kertoi.

– Tiedän, että hän katsoo perääni.

Ennen turnausta Krejcikova oli edennyt parhaimmillaan grand slam -turnausten kaksinpelissä neljännelle kierrokselle, viime syksynä Ranskan avoimissa. Wimbledonissa ja US Openissa hän ei ole koskaan edennyt turnauksen pääsarjaan saakka.

Krejcikovasta tuli jo kuudes peräkkäinen Ranskan avointen naisten sarjan kaksinpelivoittaja, jolle grand slam -turnausvoitto on uran ensimmäinen. Tshekkikomeetta raivasi Pariisissa tieltään muun muassa Ukrainan Elina Svitolinan, amerikkalaiset Sloane Stephensin ja Coco Gauffin sekä Kreikan Maria Sakkarin.

Pavljutshenkova ihmetteli vastustajansa kuntoa

Pavljutshenkovalle tappio oli luonnollisesti ikävä, mutta venäläinen antoi tunnustusta vastustajalleen.

– Olen valmistellut puhetta tätä hetkeä varten pienestä lapsesta asti ja nyt en löydä sanoja, 29-vuotias Pavljutshenkova aloitti puheensa.

– Onnittelut Barboralle. En ymmärrä, miten pystyt pelaamaan sekä kaksinpeliä että nelinpeliä. Olin lopen uupunut viimeisessä pallossamme.

Pavljutshenkova on pelannut jo yli 50 grand slam -turnauksessa ja eteni nyt ensimmäistä kertaa puolivälieriä pidemmälle. Venäläinen oli sijoitettu turnauksessa 31:nneksi.