Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tsitsipas törmäsi serbialaismuuriin, Djokovic nousi uransa toiseen Ranskan avointen mestaruuteen

Tenniksen serbialaistähti Novak Djokovic osoitti suuruuttaan ja nousi toista kertaa urallaan Ranskan avointen miesten kaksinpelin mestariksi. Kahden erän tappioasemassa ollut serbialainen kukisti finaalissa nuoren kreikkalaishaastajansa Stefanos Tsitsipasin viidessä erässä 3–2.

Loppuottelun erälukemat merkittiin 34-vuotiaan Djokovicin hyväksi 6–7 (6–8), 2–6, 6–3, 6–2, 6–4. Ottelu helteisen Pariisin massalla kesti reilut neljä tuntia.

Samalla syntyi harvinaista tennishistoriaa. Djokovicista tuli ensimmäinen miespelaaja yli 50 vuoteen, joka on voittanut kaikki neljä grand slam -turnausta vähintään kahdesti urallaan. Edellisen kerran saavutuksessa oli onnistunut australialaislegenda Rod Laver, vuonna 1969.

– Ottelussa oli sähköinen tunnelma. Haluan kiittää jokaista, joka on ollut tukenani tällä matkalla, Djokovic kiitteli uutistoimisto AFP:n mukaan.

Mestaruus on maailmanlistan ykköspelaaja Djokovicille uran 19:s grand slam -tasolla. Serbialainen on enää yhden grand slam -mestaruuden päässä Roger Federeristä ja Rafael Nadalista, jotka jakavat 20 mestaruuspytyllä miestenniksen kärkisijaa.

Djokovicin ensimmäinen Ranskan avointen mestaruus tuli vuonna 2016. Tämän vuoden turnauksessa hän kaatoi Ranskan avointen 13-kertaisen mestarin Nadalin välierässä.

Viidenneksi sijoitetulle Tsitsipasille grand slam -finaali oli uran ensimmäinen. Hänestä tuli ensimmäinen kreikkalainen, joka pelaa tenniksen arvoturnausfinaalissa, mutta suurvoittajaksi 22-vuotiaasta helleenistä ei vielä ollut.

– Pystyn samaistumaan siihen, mitä Stefanosin päässä liikkuu, mutta hän palaa vahvempana ja voittaa monia grand slam -turnauksia, Djokovic lohdutti.

Myös Tsitsipasin sanat kunnioittivat finaalivoittajaa.

– Yritin parhaani. Turnaukseni oli hyvä, ja olen tyytyväinen itseeni. Novak on näyttänyt, miten hieno mestari hän on, ja toivon, että jonain päivänä minulla olisi edes puolet hänen saavutuksistaan, kreikkalainen sanoi.

Djokovic haki energiaa pukukopista

Ottelu alkoi Pariisin lämmössä tasaisissa merkeissä, ja ensimmäistä syötönmurtoa saatiin odottaa pitkään. Lopulta Djokovic mursi kreikkalaisen syötön 6–5:een, mutta ei kyennyt ottamaan erävoittoa omalla syöttövuorollaan. Tsitsipasin ennakkoluuloton peli palkittiin erävoitolla katkaisupelissä, jonka nuorukainen vei pistein 8–6.

Toisessa erässä kentällä nähtiin poissaoleva ja väsyneeltä vaikuttanut Djokovic. Tsitsipas nappasi erän selvästi 6–2, ja maailmanlistan ykkönen lähti mietintätauolle pukukoppiin.

Djokovic pääsi viimein peliin mukaan kolmannessa erässä, kun hän pitkän painostuksen jälkeen mursi Tsitsipasin syötön 3–1:een. Tämä riitti erävoittoon, ja nyt oli kreikkalaisen vuoro käydä pukukopissa Philippe Chatrierin nimeä kantavan stadionin uumenissa.

Neljäs erä oli Djokovicin selvää näytöstä, mutta viidennessä erässä molemmat pelaajat tarjosivat lopulta parastaan. Djokovic onnistui murtamaan Tsitsipasin syötön heti erän alkuvaiheilla, mikä riitti mestaruuteen.

Tsitsipas ei saanut kolmessa viimeisessä erässä yhtäkään murtopalloa Djokovicin syöttövuoroilla. Samalla kreikkalaisen kehonkieli muuttui paikoin erittäin turhautuneeksi.