Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vanha normaali" oli siivittää Unkarin jättiyllätykseen EM-kisoissa – Ronaldolle kaksi EM-ennätystä

Jalkapallomaailman "uudeksi normaaliksi" viime kesästä lähtien juurtuneesta tyhjille katsomoille pelaamisesta ei ollut tietoakaan, kun Unkari avasi EM-lopputurnauksen Budapestissa. Yli 60 000 kotikannattajan "vanha normaali" siivitti Puskas Arenalla Unkarin taistelemaan jopa voitosta Portugalia vastaan, mutta isäntäjoukkue joutui lopulta taipumaan 0–3.

Portugali hallitsi ottelussa pelivälinettä 65 prosenttia pelistä, mutta maalinteko oli hallitseville Euroopan mestareille pitkään vaikeaa. Ensimmäisenä pallon saikin maaliin Unkari, mutta Szabolcs Schönin maali 80. minuutilla hylättiin paitsiona.

Kotiyleisön hurmoksen hiljensi 84. minuutilla Raphael Guerreiro. Guerreiro ei viitsinyt edes tuulettaa onnekasta maaliaan, kun laukaus kimposi Unkarin puolustajasta madellen vasempaan alakulmaan.

Viidennet EM-kisansa aloittaneelle Cristiano Ronaldolle EM-ottelu oli 22:s, mikä on EM-historian uusi ennätys. 86. minuutilla Ronaldo siirtyi myös EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen, kun tähtipelaaja upotti rangaistuspotkun ohi hienon ottelun pelanneen Peter Gulacsin. Maali oli Ronaldolle EM-historian kymmenes. Lisäajalla Ronaldo osui vielä toistamiseen.

F-lohkon muut joukkueet Saksa ja Ranska aloittavat turnauksensa kello 22 Münchenissä.