Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja ei olisi pelannut EM-ottelua Suomea vastaan loppuun: "Se oli väärä päätös"

Tanskan jalkapalloliiton DBU:n puheenjohtajan Jesper Möllerin mukaan jalkapallon EM-kilpailuissa viime lauantaina pelattua Tanska–Suomi-ottelua ei olisi pitänyt pelata loppuun.

Peli keskeytettiin lähes kahdeksi tunniksi, kun tanskalaispelaaja Christian Eriksen lyyhistyi maahan sydänpysähdyksen vuoksi ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Eriksen on edelleen sairaalahoidossa, mutta nyt hyvävointinen.

Möller haluaa, että koko prosessi arvioidaan uudelleen. Tämän jälkeen tehdään tarvittaessa ehdotuksia Euroopan jalkapalloliitto Uefa:lle, jotta nyt nähtyjä menettelyjä ja niistä aiheutuneita päätöksiä saataisiin muutettua.

– Olen samaa mieltä Tanskan valmentajien ja pelaajien kanssa siitä, että ottelua ei olisi pitänyt pelata loppuun. Se oli väärä päätös ja ajatuksena täysin kestämätön, kun pelaajat tulivat takaisin kentälle niin pian tapahtuneen jälkeen, totesi Möller keskiviikkona Tanskan jalkapalloliiton verkkosivuilla .

– Pelaajien ja valmentajien ei pitäisi koskaan joutua päättämään tällaisista asioista, Möller painotti.

Suomi voitti ottelun Joel Pohjanpalon maalilla 1–0-lukemin.

Tans kalaisministeri: He eivät antaneet itsestään hyvää kuvaa johtajina

Aiemmin myös Tanskan kulttuuriministeri Joy Mogensen on ilmaissut ihmettelevänsä Euroopan jalkapalloliitto Uefan toimia, jotka koskevat jalkapallon EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelun tapahtumia.

– He eivät antaneet itsestään hyvää kuvaa johtajina, totesi Mogensen tanskalaiselle TV2-kanavalle.

Tanskalaispelaaja Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen kesken viime lauantain EM-ottelun, minkä seurauksena peli keskeytettiin lähes kahdeksi tunniksi. Eriksen on edelleen sairaalahoidossa, mutta voi päivä päivältä paremmin.

– Pelaajien oli varmasti vaikea seurata vierestä joukkuekaverinsa kamppailua elämästä ja kuolemasta, minkä jälkeen peliä oli vielä jatkettava, Mogesen lisäsi.

Tapahtuneen jälkeen Tanskalle annettiin mahdollisuus pelata ottelu loppuun saman tien tai vaihtoehtoisesti jatkaa peliä seuraavana päivänä. Mogensenin mielestä myös kolmannen vaihtoehdon olisi tullut olla tarjolla, joka tässä tapauksessa olisi tiennyt saman tien pelin päättymistä Tanskan 0–3-tappioon.

Uefa ilmoitti maanantaina, että tapahtumia käsiteltiin kunnioittavasti, ja että molemmat joukkueet pyysivät ottelun pelaamista loppuun vielä samana iltana.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand on asiasta kuitenkin eri mieltä.

– On väärin sanoa, että me olimme niitä, jotka pyysivät jatkaa pelaamista, tanskalaisluotsi korosti.