Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukka Jaloselle jatkosopimus Leijonien päävalmentajana – "Tulokset puhuvat puolestaan"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkaa kultavalmentaja Jukka Jalosen alaisuudessa myös tulevat vuodet. Jääkiekkoliitto kertoi torstaina solmineensa Jalosen kanssa vuoden jatkosopimuksen.

Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023. Lisäksi sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2023–24.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi tiedotteessa .

Myös Jalosen uudessa sopimuksessa on voimassa NHL-pykälä, joka mahdollistaa valmentajauran ison veden takana. Jalonen on aiemmin ilmaissut haluavansa valmentaa NHL:ssä, ja viime kuukausina Suomi-kiekon kultasormea huhuttiin Columbuksen uudeksi valmentajaksi.

Seuran suomalainen GM Jarmo Kekäläinen ei kuitenkaan Jaloseen päätynyt, vaan nimesi hiljattain seuran uudeksi pääkäskijäksi Brad Larsenin.

Olympiaturnausta ja MM-kotikisoja kohti

Leijonat pääsee Jalosen johdolla valmistautumaan maajoukkuekiekon todelliseen huippuvuoteen. Ensi vuoden alussa järjestettäviin Pekingin olympiakisoihin odotetaan mukaan NHL-tähtiä, jolloin Jalonen pääsisi valmentamaan erittäin lahjakasta suomalaispelaajien sukupolvea.

Lisäksi Leijonat kamppailee ensi keväänä MM-kotikisoissa, jotka järjestetään Tampereella ja Helsingissä.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen kiitteli.

– Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina.

Riihimäeltä kotoisin oleva Jalonen, 58, on toiminut Leijonien päävalmentajana vuosina 2009–13 ja uudelleen syksystä 2018 alkaen. Leijonat saavutti Jalosen johdolla MM-kultaa vuosina 2011 ja 2019 sekä MM-hopeaa vajaat kaksi viikkoa sitten päättyneissä Riian MM-kisoissa.

Jalosen ansiolistalta löytyy lisäksi Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa voitettu MM-kulta vuodelta 2016, olympiapronssi vuodelta 2010 sekä liigamestaruus HPK:sta keväältä 2006.