Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Christian Eriksen saa rytmihäiriötahdistimen – "Tämä laite on välttämätön"

Jalkapalloilija Christian Eriksen saa rytmihäiriötahdistimen, kertoi Tanskan jalkapalloliitto Twitterissä . Tanskan maajoukkueen lääkärin Morten Boesenin mukaan tahdistin on välttämätön ja Eriksen on hyväksynyt tahdistimen asennuksen.

– Christianille on tehty erilaisia sydäntutkimuksia, ja olemme päättäneet, että hän tarvitsee ICD-tahdistimen. Tämä laite on välttämätön rytmihäiriöistä johtuvan sydänpysähdyksen jälkeen, Boesen sanoi.

Eriksen lyyhistyi sydänpysähdyksen seurauksena kentän pintaan viime lauantaina Kööpenhaminassa pelatun Tanskan ja Suomen EM-kisaottelun aikana. Interin keskikenttäpelaaja on kertonut tällä viikolla olevansa hyvässä kunnossa.

– Christian on hyväksynyt tämän ratkaisun, jonka ovat vahvistaneet myös kansalliset ja kansainväliset asiantuntijat. He kaikki suosittelevat samaa hoitokeinoa, Boesen jatkoi ja toivoi ihmisten antavan rauhaa Eriksenille ja hänen perheelleen.

Entinen joukkuetoveri Blind pelaa tahdistimen kanssa

Sydänliiton mukaan rytmihäiriötahdistin tunnistaa sydämen vaarallisen rytmihäiriön ja tuottaa voimakkaan sähköimpulssin, joka pysäyttää rytmihäiriön. Tahdistin asennetaan ihon alle vasemman solisluun alapuolelle.

Tanskan jalkapalloliitto ei kertonut, milloin tahdistimen asennus tehdään. Vielä ei ole myöskään tiedossa, voiko Eriksen jatkaa jalkapallouraansa.

Esimerkiksi Hollannin maajoukkuepelaaja Daley Blind on käyttänyt rytmihäiriötahdistinta vuodesta 2019 saakka sydänlihastulehduksen takia. Brittilehti The Independentin mukaan Ajaxia edustavan Blindin tahdistin meni pois päältä viime vuoden elokuussa pelatussa harjoitusottelussa Hertha Berliniä vastaan, ja hän tuupertui kentälle selviten kuitenkin ilman vakavia oireita.

Blind on Hollannin EM-kisajoukkueessa mukana. Hän on myös Eriksenin entinen seurajoukkuetoveri Ajaxista.

"Hitto, olen vasta 29-vuotias"

Erikseniä kentällä hoitanut saksalaislääkäri Jens Kleinefeld kertoi, että tanskalaispelaaja tuli lauantaina tajuihinsa ensimmäisen defibrillaattori-iskun jälkeen. Kleinefeld kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan saksalaiselle Funke-medialle, että hänen ensimmäinen kysymyksensä Eriksenille oli, onko tämä palannut takaisin.

Tanskalainen vastasi kysymykseen myöntävästi.

– Hitto, olen vasta 29-vuotias, Eriksen oli ihmetellyt Kleinefeldin mukaan.

Tanska jatkaa EM-kisojaan torstai-iltana, kun se kohtaa Kööpenhaminassa Belgian. Ottelu alkaa kello 19 Suomen aikaa.