Tokio jättää kisatorit rakentamatta – alueille tehdään rokotuspisteet

Kisatorien ihmisvilinä jää Tokion kesäolympialaisissa haaveeksi. Kisajärjestäjät ovat päättäneet luopua suurista kisatoreista, joihin olympiafanien oli määrä kokoontua katsomaan maailman urheiluparhaimmiston kilpailuja.

Tokion kuvernööri Yuriko Koike perusteli päätöstä lauantaina tartuntariskeillä. Miljoonakaupunki Tokioon oli määrä rakentaa kuusi suurta kisatorialuetta, jossa ihmiset olisivat voineet nauttia kisoista.

– Vältämme rakentamasta paikkoja, joihin ihmiset kokoontuisivat suurin joukoin. Sen sijaan panostamme virtuaalisiin elämyksiin, jotta ihmiset voisivat seurata kisoja älylaitteiltaan, kuvernööri kertoi.

Kisatoreiksi aiotut paikat aiotaan nyt ottaa rokotusohjelman käyttöön, jotta entistä suurempi määrä japanilaisia saisi koronarokotuksen.

Kuvernööri Koike ja pääministeri Yoshihide Suga tapasivat lauantaina ja valmistautuivat maanantaiseen yhteydenpitoon Kansainvälisen olympiakomitean kanssa. Maanantaina on määrä linjata, pääsevätkö japanilaiset katsojat olympialaisten lehtereille. Ulkomaalaisten kisaturistien tulo on jo estetty, sillä heille ei myydä pääsylippuja.

Olympialaisten on määrä alkaa 23. heinäkuuta. Päättäjäiset ovat 8. elokuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut