Senni Salminen venyttää loikkiaan yhä lähemmäksi 15:tä metriä

Senni Salminen on kohentanut kolmiloikan Suomen ennätystä 12 sentillä lukemiin 14,63 yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Kolmiloikkaaja Senni Salminen täytti lauantaina yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Ykkösliigassa odotukset, jotka hän herätti neljä päivää aiemmin Orimattilan tuulituloksella 14,70. Salminen aloitti Romanian Cluj-Napocassa kilpailun vaisusti, mutta venytti viimeisellä kierroksella kolmiloikan Suomen ennätykseen ja lajivoittoon tuloksella 14,63.

Salminen kohensi kesäkuun alkupuolella tekemäänsä ennätystä 12 sentillä. Samalla hän nousi Euroopan tilaston kärkeen ja maailmantilastossa kuudenneksi.

– Vähän oli hankala kisa, kun siinä oli kaksi yliastuttua ja 14,04 ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä. Ajattelin siinä vaiheessa, ettei tämä ole minun päiväni, eikä niin pitäisi koskaan ajatella, Salminen kertasi Cluj-Napocan kilpailua Urheiluliiton nettisivuilla .

– Ennen neljännen (viimeisen) kierroksen hyppyä ajattelin, että tulin tänne voittamaan. Keskityin vain siihen, että nyt voitan tämän kilpailun.

Lataus venytti loikat ennätyspitkiksi.

– Hypyssä oli samanlainen toinen loikka kuin Orimattilassa. Se kantoi hyvin, mutta viimeinen loikka lähti vähän kiertämään, Salminen arvosteli suoritusta.

– Sieltä on vielä parempaa tulossa.

Lehikoinen venyi lajivoittoon ja ennätykseen

Myös Viivi Lehikoinen onnistui voittamaan lajinsa 400 metrin aitajuoksun. Hän jäi loppuajallaan 55,94 vain 17 sekunnin sadasosaa viikkoa aiemmin juoksemastaan 22-vuotiaiden Suomen ennätyksestä 55,77.

– Alku oli rauhallinen, mutta tulin kaarteen aika kovaa. Loppu kulki jälleen hyvin, vaikkei ollut ihan paras päivä. Aamulla oli vielä päänsärkyä ja aika stressaantunut olo, Lehikoinen kertoi.

Salla Sipponen sijoittui naisten kiekonheitossa toiseksi. Sara Kuivisto kiri kolmanneksi 800 merin taktiikkajuoksussa, ja Elina Lampela kamppaili kolmossijan seiväshypyssä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut