Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavuosi auttoi Castrenia löytämään paikkansa golfin eliitissä: "Tiesin, että pelini riittää"

Viikko sitten suomalaista golfhistoriaa LPGA-kiertueen voitollaan tehnyt Matilda Castren pääsi runsaassa vuodessa sinuiksi naisten arvostetuimman golfkiertueen kanssa. Castren alkaa olla kiertueella jo kuin kotonaan, mutta apu tuli yllättävältä taholta.

Castren uskoo, että uran ensimmäiseen LPGA-kauteen osunut koronavuosi koitui loppujen lopuksi hänen edukseen, vaikka turnausmäärä vähenikin.

– Viime kaudella ei tarvinnut stressata pelioikeuden puolesta, koska kaikkien pelaajien status pysyi ennallaan. Ne paineet siirtyivät tähän vuoteen, mutta olin pelannut viime vuonna muutaman hyvän kisan, joten tiesin, että pelini riittää, Castren kertoi STT:n puhelinhaastattelussa kotoaan San Diegosta.

Hän pelaa toisella LPGA-kaudellaan yhä tulokkaana, mutta nyt myös voittajan statuksella. Ykkössija heltisi San Franciscon lähistöltä, ja Castren sai pelioikeuden kolmeksi vuodeksi.

– Voin suunnitella kalenteriani tarkemmin etukäteen ja pääsen niihin kisoihin, mihin haluan, Castren kuvasi voiton tuomaa etua.

Yksi loppukesän kohokohdista on Tokion olympialaiset, jonne Castren, 26, lähtee Suomen ykköspelaajana.

– Vaikka olympialaiset eivät välttämättä ole kovatasoisin tai suurin kisa, minkä tulen urallani pelaamaan, on hienoa päästä pelaamaan Suomen väreissä, amatööriurallaan usein Suomea edustanut Castren sanoi.

Arvoturnauksissa vahvat esitykset

Tällä viikolla Castren mittaa tasoaan uransa kolmannessa arvoturnauksessa, kun ammattilaisjärjestö LPGA:n mestaruuskilpailu pelataan Atlantan liepeillä helteisessä Georgiassa. Viime vuonna Castren oli LPGA:n mestaruuskilpailussa mainiosti 23:s, ja kesäkuun alussa pelattu Yhdysvaltain avoin mestaruuskilpailu toi 30. sijan.

Monelle muulle suomalaispelaajalle Pohjois-Amerikan arvokisakentät ovat erilaisuudessaan hankalia, ja myös matkustaminen toiselle aikavyöhykkeelle rassaa. Castrenilla on heihin verrattuna kotikenttäetu, sillä hän on pelannut Pohjois-Amerikassa pitkään. Ennen ammattilaisuraansa hän opiskeli ja pelasi Florida State -yliopistossa.

Paikka pääkiertueelle varmistui karsinnoista marraskuussa 2019. Kiertueen ympyrät ja muut pelaajat ovat tulleet tutuiksi, mikä helpottaa myös arvoturnauksissa.

– Pelaajajoukko on major-kisoissa samanlainen kuin LPGA-kiertueella, ja kisoissa on aina kavereita, Castren kertoi.

Arvoturnauksissa pelisuunnitelma korostuu, sillä kentät on viritetty tavallista viikkokisaa pidemmiksi ja vaikeammiksi.

Torstaista alkaen Atlantan Athletic Club -kentällä pelattavaan arvokisaan saa ottaa päivittäin noin 8 000 katsojaa, joten paluu normaaliin lähestyy. Castrenin omaa korona-arkea helpottaa viime viikolla saatu toinen koronarokotus.

– Kun rokotuksesta on kaksi viikkoa, minun ei tarvitse enää tehdä kiertueella edes koronatestejä, Castren kertoi.