Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Janita Antti-Roikon valmentama Believer osoitti sitkeytensä Vermossa

Tunnetun ravimiehen Aki Antti-Roikon tytär Janita Antti-Roiko pitää valmennustallia sukunsa menestysmaisemissa Mäntyharjulla. Janita Antti-Roiko matkasi keskiviikkona Vermoon treenaamansa Believerin kanssa, ja valjakko voitti upealla esityksellä.

Sherwood Stablen kasvattaman ja omistaman Believerin viime kisat eivät olleet tuoneet kummempaa menestystä, mutta nelivuotias oli osoittanut niissä myös rautaista kuntoa. Believer sai Vermossa hyvän lähtöpaikan, ja sille povattiin sijoitusta palkintopallilla.

Janita Antti-Roikon ja Believerin kisa ei alkanut hyvin, kun kaksikko ei päässyt keulaan, eikä myöskään pystynyt puolustamaan paikkaansa johtohevosen takana. Antti-Roiko pääsi kuitenkin pujahtamaan pian toiselle radalle ja yritti keulapaikalle, mutta turhaan. Believer jäi ravaamaan kovassa vauhdissa vaativalle juoksupaikalle johtavan rinnalle, josta jyräsi väkivahvasti parhaaksi.

– Believer on riski menemään. Se oli tänään lämmityksessä rauhallinen, joten luotin hevoseen. Se on tosi hyvässä kunnossa nyt, Janita Antti-Roiko kehui suojattiaan.

Kiersi kaikki

Olli Koivunen teki isänsä valmentamalla Making Matchillä mahdottomasta mahdollisen. Lähtönumerolla 12 startanneiden ykköstilat ovat etenkin kesäkeleillä Vermossa tosi harvassa, mutta Making Matchille sekään ei ollut este voitolle. Nelivuotias ori porhalsi loppua selvästi muita jykevämmin ja voitti vakuuttavasti.

Derbyn tammasarjassa maaliintulo oli äärimmäisen tasainen, ja Hannu Torvisen ajama Betty Roof veti pisimmän korren. Sen voittotulos 15,3/2640 metriä sivuaa nelivuotiaiden tammojen keskipitkän matkan SE-tulosta.

Iikka Nurmosen ohjastama Blue Max Inn vastasi Toto65-kierroksen jymy-yllätyksestä keulajuoksun päätteeksi. Voittoihin ylsivät myös Antti Teivaisen ajokki Com Tuff ja Tuomas Korvenojan suojatti BWT Caesar. Täysosumalla voitti 471,31 euroa, viidellä oikein lunasti 17,94 e.