Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas vakuuttaa viihtyvänsä vauhtiaan menettäneellä Mercedeksellä – "Ei ole mitään ongelmia"

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas kävi viime viikonloppuna formula ykkösten Ranskan gp:ssä talliradiossa harvinaisen kuumana. Häntä korpesi Mercedeksen juuttuminen yhden varikkopysähdyksen taktiikkaan, kun kuluneiden renkaiden kanssa kamppaillut Bottas olisi kaivannut toista stoppia.

Kun tulevan viikonlopun Itävallan gp lähestyy, Bottaksen kiukku on laantunut. Ranskassa viestiään voimasanoin ryydittänyt Bottas muotoilee toiveensa jo diplomaattisemmin.

– Oli tärkeää käydä yksityiskohdat läpi, joten ymmärrän kokonaisuuden nyt paremmin. Tosiasia on, että renkaani eivät olleet optimaalisessa kunnossa. Jos kuljettaja tai tiimi ovat tyytymättömiä, ratkaisu on käydä tilanne läpi hyvin rehellisesti, Bottas kertoi Itävallan Spielbergissä.

Hän on tunnettu lojaalisuudestaan. Siksi hän on ollut oiva kumppani tallikaverilleen Lewis Hamiltonille, joka moninkertaisena maailmanmestarina on voinut täysin luottaa Bottakseen.

– Kuljettaja oppii viestinnästä ja palautteesta. Ehkä minun on oltava vielä suorempi, mutta luulen, että he (Mercedes-tiimi) kyllä ymmärsivät. Heidän pitäisi ehdottomasti kuunnella, Bottas pohti.

Johtotähti laskussa

Bottaksen F1-kausi on vaipunut viime viikkoina alhoon. Kolmesta viime MM-kisasta hänellä on keskeytys, 12:s ja neljäs sija. Kokonaissijoitus MM-sarjassa on pudonnut viidenneksi.

Siksi itseluottamuksen kannalta on tärkeää, että Bottas pääsee juuri Itävallan Spielbergiin. Se on hänen suosikkiratojaan, sillä Bottaksella on Itävallan gp:stä kaksi voittoa, toinen viime kauden MM-avauksessa.

– Muistan, kun seitsemän vuotta sitten saavutin täällä F1-urani ensimmäisen podium-paikan Williamsilla. En näe yhtään syytä, miksen voisi menestyä, Bottas tuumi.

Alavireisesti ajaneen Bottaksen ja viime aikoina vauhtiaan menettäneen Mercedeksen tallijohdon välien otaksutaan viilentyneen. Bottas ei myönnä, että olisi huolestunut tallipaikastaan.

– Käsitys on täysin väärä. Tiimissä on hyvät välit. Ei ole mitään ongelmia, Bottas naulasi.

Räikkösellä rengasmurheita

Alfa Romeon Kimi Räikkönen avasi MM-pistetilinsä kesäkuun alussa Azerbaidzhanin gp:n kymmenennellä sijalla. Viime viikonloppuna Ranskassa loppusijoitus romahti 17:nneksi.

– Aika-ajo ei mennyt suunnitellusti, ja kisassa oli jostain syystä pehmeiden renkaiden kanssa vaikeaa, Räikkönen muisteli.

Katsojat pääsevät seuraamaan kisaa Silverstonessa

Formula ykkösten MM-sarja ottaa heinäkuussa lisää kierroksia, kun kisakalenteriin kuuluva Britannian gp Englannin Silverstonessa saa luvan ottaa yleisöä täysimääräiset 140 000 katsojaa.

Asiasta pääsivät yhteisymmärrykseen Silverstonen kisajärjestäjät ja Britannian hallitus. Kysymyksessä on katsojamäärältään suurin urheilutapahtuma Britanniassa sen jälkeen, kun koronapandemia alkoi alkuvuodesta 2020.

Viime vuonna MM-sarjan kaksi Silverstonen F1-kilpailua ajettiin tyhjille katsomoille. Tänä vuonna MM-sarjan kahdessa seuraavassa kisassa Itävallan Spielbergissä katsomoon otetaan kilpailuun 15 000 katsojaa, kuten viime viikonloppuna Ranskassa.

Jalkapallon miesten EM-turnauksen välierissä ja loppuottelussa Lontoon Wembleyllä ilmoitettu yleisökiintiö on 60 000 katsojaa. Wimbledonin tennisturnauksen kaksinpelifinaaleihin heinäkuussa on tarkoitus ottaa 15 000 hengen täysi katsomo.

Formula 1:n Britannian gp-kisa ajetaan Silverstonessa 18. heinäkuuta.