Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EM-lopputurnauksen neljännesvälieräkamppailut käyntiin lauantaina kahdella ottelulla

Jalkapallon miesten EM-kisat jatkuvat lauantaina, kun neljännesvälierät käynnistyvät kahden ottelun voimin. Päivän ensimmäisessä kamppailussa vastakkain asettuvat Wales ja Tanska, joiden yhteenotosta voi ennakkoon povata tasaista. Joukkueiden kymmenestä aiemmasta kohtaamisesta Tanska on voittanut kuusi peliä ja Wales vastaavasti neljä.

– Olemme kunnianhimoisia ja haluamme edetä turnauksessa mahdollisimman pitkälle. Tanskan otteet sen viimeisimmissä peleissä ovat vakuuttaneet, mutta hyvänä päivänä pystymme voittamaan kenet tahansa, kommentoi Wales-luotsi Rob Page Euroopan jalkapalloliitto Uefan verkkosivuilla .

Tanska avasi EM-turnauksen kahdella tappiolla, mutta eteni lopulta neljännesvälierävaiheeseen kaadettuaan alkulohkon päätöskamppailussa Venäjän. Samalla Tanskasta tuli miesten jalkapallon EM-kisahistorian ensimmäinen joukkue, joka eteni 16 parhaan joukkoon, vaikka hävisi alkulohkon kaksi ensimmäistä otteluaan.

– Olemme valmistautuneet hyvin ja täysin valmiita, mitä tahansa eteen tuleekin, tanskalaisluotsi Kasper Hjulmand puolestaan ennakoi.

Wales–Tanska alkaa lauantaina kello 19 ja ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Hollannin tai Tshekin.

"Nyt alkaa uusi turnaus"

Lauantain toisessa neljännesvälieräkamppailussa ottavat yhteen alkulohkon kaikki kolme otteluaan voittanut Italia sekä Hollannin jälkeen omassa lohkossaan komeasti toiseksi sijoittunut Itävalta. Italiaa voidaan tällä hetkellä pitää yhtenä turnauksen suurimpana mestarisuosikkina, sillä joukkue on pelannut peräti 30 edellistä otteluaan ilman tappiota.

– Nyt alkaa uusi turnaus. Jos joukkue jatkaa pelaamistaan samalla tavalla kuin tähänkin asti, olen onnellinen. Se on kaikki, mitä heiltä pyydän, kommentoi Italian päävalmentaja Roberto Mancini Uefan verkkosivuilla .

– Vastaan tulee fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue. Emme kuitenkaan voi antaa Itävallan pelaamisen vaikuttaa omaan tekemiseemme. Meidän tulee pysyä rauhallisina ja valmistautua otteluun aivan kuten aiempiinkin peleihimme, Italian laitahyökkääjä Lorenzo Insigne sanoi.

Itävallalle ei etukäteen povata kovin suuria jatkomahdollisuuksia, mutta altavastaajalla ei tunnetusti ole mitään hävittävää. Tämä tiedostetaan myös itävaltalaisleirissä.

– Italia ei ole hävinnyt pitkään aikaan, mutta jossain vaiheessa tulee taas se hetki, kun heillekin koittaa tappio. Meidän kannaltamme tärkeintä on valmistautua tulevaan keskittyneesti, jotta pystymme tekemään kaikkemme voittaaksemme ottelun, Itävallan päävalmentaja Franco Foda ennakoi.

Italia–Itävalta pelataan lauantaina alkaen kello 22 ja ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Belgian tai Portugalin.