Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähtöruuturangaistuksen takia eturivistä kolmanteen riviin pudonnut Valtteri Bottas: "Kaikki yrittävät huiputtaa toisiaan tässä lajissa"

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas kaasutteli toiseksi formula ykkösten Steiermarkin gp:n aika-ajoissa Itävallan Spielbergissä. Bottas ei kuitenkaan pääse haastamaan paalulle ajanutta Red Bullin Max Verstappenia heti kiihdytyksessä kohti ykkösmutkaa, koska lähtöruuturangaistus pudotti suomalaisen viidenneksi.

Bottas sai perjantaina kolmen lähtöruudun rangaistuksen, kun hän aiheutti harjoituksissa vaaratilanteen menettäessään autonsa hallinnan varikkosuoralla.

– Mielestäni se (rangaistus) on aika ankara. En ikinä olisi ajatellut, että siitä rangaistaan. Tietysti tuollaisessa tilanteessa muut tallit näkevät mahdollisuuden syyttää meitä vaarallisiksi. Sellaista se on, tässä urheilulajissa kaikki yrittävät huiputtaa toisiaan, Bottas kommentoi.

Rangaistus pakotti Mercedesin miettimään suomalaiskuljettajan taktiikkaa jo aika-ajoja varten. Bottas käytti aika-ajojen toisessa osiossa vain keskikovaa rengasseosta. Hän pääsee siten kisaan muita kärkikuljettajia kovemmalla rengasseoksella, mikä voi auttaa yhden varikkopysähdyksen taktiikan kisassa.

– Tämä ei ole helpoin rata ohittaa, mutta pitkillä suorilla ja oikeilla taktisilla valinnoilla on mahdollista tehdä ohituksia. Taistelen kilpailun alussa pehmeällä rengasseoksella ajavia vastaan, joten sillä voi olla vaikutusta, Bottas sanoi.

Räikköselle kauden huonoin lähtöruutu

Red Bullin kotiradalla ajettiin viime kaudella kaksi kilpailua ja Mercedes-kuljettajat ajoivat molemmissa kisoissa paalulta voittoon. Nyt paalulle ehättänyt Verstappen jätti Mercedekset selvästi taakseen. Bottas jäi Verstappenista 0,194 sekuntia ja Lewis Hamilton 0,226 sekuntia.

Suomalaisen edelle lähtöruudukossa kiilaavat vielä McLarenin Lando Norris ja Red Bullin Sergio Perez.

– Se oli hyvä kierros ja olen siihen tyytyväinen. Tehtävänä oli tässä tilanteessa maksimoida tulos, Bottas viittasi rangaistukseensa.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen aika-ajot päättyivät jo ensimmäiseen osioon. Räikkösen taakse jäivät vain molemmat Haas-kuljettajat. 18. lähtöruutu on Räikkösen kauden huonoin.

– Pilasin kierroksen heti alussa lukitsemalla jarrut ykkösmutkassa. Sen jälkeen oli mahdotonta kiriä menetettyä aikaa kiinni, Räikkönen kertasi.