Rion keihäsmestari Thomas Röhler ulkona Tokiosta – "Terveyteni on etusijalla"

Thomas Röhler voitti Riossa olympiakultaa reilun 90 metrin siivulla. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT–AFP

Keihäänheiton hallitseva olympiavoittaja Thomas Röhler joutuu jättämään Tokion olympialaiset väliin selkävammansa takia.

Röhler on kilpaillut tällä kaudella ainoastaan kesäkuun alussa järjestetyissä Saksan mestaruuskilpailuissa, mutta jäi keihäskisassa ilman tulosta. Viime vuonna keihästähti ei kilpaillut kertaakaan.

– Oli uskomattoman vaikeaa kieltäytyä Tokiosta. Olen punninnut asioita tarkasti valmentajani kanssa, mutta loppujen lopuksi terveyteni on etusijalla, 29-vuotias Röhler sanoi.

Röhler voitti Riossa olympiakultaa reilun 90 metrin siivulla. Hän on myös hallitseva Euroopan mestari vuodelta 2018. Hänen ennätyksensä on vuonna 2017 Dohassa heitetty 93,90.

Maanantaina Tokio-poissaolostaan ilmoitti myös Puolan 800 metrin juoksija Adam Kszczot, joka kertoi olleensa heikossa kunnossa koronarokotuksensa jälkeen. Kszczotin, 31, mieltä painavat myös perheasiat.

Puolalainen on kaksinkertainen MM-hopeamitalisti vuosilta 2015 ja 2017, mutta ei ole selviytynyt urallaan olympiafinaaliin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut