NHL ja olympialiike hakevat edelleen yhteisiä askelmerkkejä – "Emme tiedä juuri tällä hetkellä"

Komissaari Gary Bettmanin mukaan NHL:n osallistuminen ensi helmikuussa järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin on edelleen epävarmaa. AFP / LEHTIKUVA

Paavali Pastila / STT

Maailman johtavan jääkiekkoliigan eli NHL:n osallistuminen ensi helmikuussa järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin on edelleen epävarmaa. NHL:n komissaari Gary Bettman puhui medialle liigan finaaliavauksen alla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa eikä osannut sanoa, pääsevätkö NHL-tähdet mukaan talvikisoihin.

Työtä on jäljellä runsaasti, jotta johtavan jääkiekkoliigan ja olympialiikkeen yhteinen kisatavoite toteutuisi.

– Emme tiedä (osallistuuko NHL kisoihin) juuri tällä hetkellä, ja se aiheuttaa meille hämmennyksen lisäksi melkoisen määrän ongelmia, jotka liittyvät seuraavan kauden aloittamiseen, Bettman kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Olemme tulossa siihen pisteeseen, että olemme huolissamme epävarmuuden aiheuttamasta vaikutuksesta kauteemme.

NHL julkaisee ensi kauden otteluohjelmansa heinäkuussa, finaalien ja kuun lopulla järjestettävän varaustilaisuuden välillä. Olympiarupeama veisi liigan luultavasti useamman viikon tauolle.

NHL osallistui viisiin peräkkäisiin olympialaisiin vuosina 1998–2014, mutta jäi pois vuoden 2018 Pyeongchangin kisoista. Viime vuonna liiga ja sen pelaajajärjestö NHLPA pääsivät sopuun työehtosopimuksesta, jossa sovittiin myös osallistumisesta olympiakisoihin.

Pohjimmiltaan olympiaedustuksesta vastaa kuitenkin NHL, jonka on löydettävä yhteisymmärrys Kansainvälisen olympiakomitean kanssa.

Varakomissaari Bill Dalyn mukaan olympia-asiat ovat "työn alla". Yksi kisoihin liittyvä huolenaihe on koronapandemia, joka ei ole vieläkään hellittänyt.

– Koska epävarmuus viruksen suhteen jatkuu, ne eivät välttämättä ole ihanteelliset olympiakisat, Daly totesi.

Pekingin talviolympialaisten on määrä alkaa ensi vuonna helmikuun 4. päivänä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut