Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas ja Mercedes haastavat F1-valtikan kaapanneen Red Bullin Itävallan gp:ssä – "Voimme voittaa heidät"

Mercedes on formula ykkösissä pahemmassa sillassa kuin kertaakaan sen jälkeen, kun sen valtakausi MM-sarjassa vuonna 2014 alkoi. Saksalainen mahtitalli valmistautuu ensi viikonloppuna ajettavaan Itävallan gp:hen ennätyksellisen neljän peräkkäisen kisan voitottomassa putkessa.

Valtikan on kaapannut tallien MM-sarjaa johtava Red Bull, jonka kuljettajista Max Verstappen on voittanut neljästä edellisestä kilpailusta kolme ja Sergio Perez ottanut yhden ykkössijan.

Palkintosijoille kolmen parhaan joukkoon viime viikonloppuna Itävallassa Steiermarkin gp:ssä palannut Valtteri Bottas uskoo, että Mersu pystyy kesken kauden parantamaan vauhtiaan.

– Voimme voittaa heidät, olemme tehneet töitä sen puolesta kovasti, Bottas kertoi.

Hänellä on ainakin oman F1-historiansa perusteella syytä optimismiin juuri Itävallassa. Bottas on voittanut Spielbergissä kahdesti ja ajanut yhteensä viisi kertaa kärkikolmikkoon.

Rengaskokeiluja

Bottaksella oli vajaa viikko sitten Itävallassa mahdollisuuksia kolmatta parempaankin sijoitukseen, sillä hän kaasutteli aika-ajoissa toiseksi 0,194 sekuntia Verstappenia hitaampana. Harjoitusten jälkeen tuomaristolta vaarallisesta ajosta saatu rangaistus pudotti Bottaksen lähtöruutua kuitenkin kolmella.

– Maksimoimme loppusijoituksen melko hyvin. Vauhtimme ei kuitenkaan riittänyt Red Bullia vastaan. Yritämme saada etua pehmeistä rengasseoksista, Bottas suunnitteli.

Mercedes ja Bottas saavat haluamiaan vastauksia Itävallan gp:n ensimmäisenä harjoituspäivänä, jolloin tallilla on käytössään Pirellin uudenlaiset takarenkaat. Niistä Mercedes voi saada apua taistelussa Red Bullia vastaan.

– Emme ole vielä kokeilleet renkaita. On täysin epäselvää, miten uudet takarenkaat vaikuttavat pitoon ja auton tasapainoon. Sitä kokeilemme huomenna, Bottas sanoi.