Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mersukuskit Hamilton ja Bottas kiilasivat Verstappenin edelle – "Nyt tuntuu paremmalta kuin viime viikonloppuna"

Mercedeksen formula ykkösten tiimillä on edessään pitkiä työtunteja, kun talli yrittää syöstä sunnuntaina Red Bullin vallasta tallin kotiradalla Itävallan Spielbergissä. Viime viikonloppuna Red Bullin Max Verstappen ajoi Itävallassa suvereenisti paalulta voittoon.

Mercedeksen onneksi sillä on perjantain jälkeen lupaavaa dataa käsiteltäväksi, kun Lewis Hamilton oli perjantain jälkimmäisessä harjoituksessa nopein ennen Valtteri Bottasta. Verstappen jätettiin vasta kolmanneksi 0,217 sekunnin päähän.

– Kyse on vain harjoituksista, emmekä voi yhtään tietää, millaisia harjoitusohjelmia muut ajavat. Nyt tuntuu paremmalta kuin viime viikonloppuna, mutta ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Red Bull olisi edelleen vahva, Bottas mietti.

Red Bullin Verstappen oli viime viikolla nopein yhtä vaille kaikissa harjoituksissa, aika-ajoissa ja kisassa. Bottaksen mielestä yksityiskohtien hiominen korostuu, kun toisena viikonloppuna peräkkäin kisataan samalla radalla.

– Kaikki pienet erot mutkissa ja ajosuorituksissa pienenevät entisestään. Kyse on hienosäädöstä, ei isojen etujen etsimisestä. Auto tuntuu paremmalta kuin viime viikonloppuna, ja siitä on hyvä lähteä rakentamaan. Luulen, että heillä (Red Bull) on edelleen enemmän suoranopeutta, mikä on meidän heikkoutemme, Bottas aprikoi.

Räikkönen odottaa sunnuntaita

Aamupäivän ensimmäisten harjoitusten kuudenneksi hurjastellut Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli toisen harjoitusosion 14:s. Räikkönen keskittyi perjantaina omaan tekemiseensä, ei niinkään tallin suorituskykyyn.

– En ole katsonut kenenkään muun kierrosaikoja. Keskityn meidän juttuumme ja katsotaan, mitä sunnuntai tuo tullessaan. Ajan samalla autolla samalla radalla kuin viime viikonloppuna, joten ei ole odotettavissa suuria eroja, Räikkönen sanoi.

Itävallan gp:n kolmannet harjoitukset ja aika-ajot ajetaan lauantaina. Kauden yhdeksäs kilpailu on vuorossa sunnuntaina.