Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klemettinen avasi MM-rastit kahdeksannella sijalla: "Yritin mennä sujuvasti"

Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen avasi suunnistuksen MM-kilpailut sprintin kahdeksannella sijalla Tshekissä ja varmisti onnistumisellaan paikan sunnuntaiselle sprinttiviestin avausosuudelle.

– Tuntuu tosi hyvältä. Yritin mennä sujuvasti, ja siinä onnistuinkin hyvin. Ehkä loppua kohti tuli muutamia pieniä virheitä, Klemettinen kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

– Jatketaan samalla linjalla. Yhtä hyvä suoritus huomenna, niin sillä ollaan varmaan aika korkealla, Klemettinen ennakoi sprinttiviestin osuuttaan.

Terezinin linnoituskaupungissa Klemettinen hävisi kisan voittaneelle Ruotsin kestomenestyjälle Tove Alexanderssonille puoli minuuttia. Alexanderssonille mestaruus oli arvokas, sillä sprintissä hän ei aiemmin ollut voittanut MM-kultaa. Kovan taistelun mestaruus häneltä kuitenkin vaati.

– Kisan alussa minulla oli erinomainen tunne, ja juoksu kulki. Sitten tuli vaikeampi jakso, ja luulin jo, että peli oli menetetty, Alexandersson kommentoi uutistoimisto TT:lle.

Toiseksi ehti neutraalina kilpaileva venäläissuunnistaja Natalia Gemperle yhdeksän sekunnin erolla kärkeen. Kolmas oli Tanskan Maja Alm.

MS Parman Maija Sianoja oli 27:s ja Espoon Suunnan Ida Haapala 33:s.

Niemi harmitteli vaisua päivää

Sprinttipäivän kaikki suomalaiset ylsivät aamun karsintaeristä finaaliin. Miesten sprintissä Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi oli parhaana suomalaisena 16:s. MS Parman Akseli Ruohola oli 17:s ja Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilä 25:s.

Sprintin miesten mestariksi suunnisti 23-vuotias ruotsalainen Isac Von Krusenstierna, joka kilpaili ensi kertaa MM-rasteilla. Von Krusenstierna vei voiton seitsemän sekunnin erolla Norjan Kasper Harlem Fosseriin. Kolmas oli Uuden-Seelannin Tim Robertson.

Niemi pettyi, kun eroa voittajaan kertyi 49 sekuntia.

– Tuli se klassinen off-day kauden tärkeimpään kisaan. Jostain syystä jalat eivät toimineet sitten lainkaan karsinnassa eikä finaalissa, harmitteli kovan sprinttipanostuksen tehnyt Niemi tiedotteessa.