Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oona Orpana selätti alkukankeuden ja nousi tenniksen Suomen mestariksi – "Finaalin arvoinen ottelu"

Ykkössijoitettu Oona Orpana selvitti alun vaikeudet ja nappasi uransa kolmannen tenniksen ulkokenttien Suomen mestaruuden kaksinpelissä. Smash-Kotkaa edustava Orpana löi naisten sarjan loppuottelussa finaalidebytantti Liisa Vehviläisen 6–4, 6–2.

Turkulaista ÅLK:ta edustava Vehviläinen aloitti Hangossa pelatun ottelun väkevästi ja siirtyi avauserässä jo 4–1-johtoon. Orpana löysi kuitenkin vahvat peruslyöntinsä ja kiri erävoittoon.

Toisessa erässä pisteet päättyivät pääasiassa 20-vuotiaan Orpanan eduksi. Voittaja jakoi Vehviläiselle kiitosta tasokkaasta loppuottelusta.

– Tänään oli finaalin arvoinen ottelu. Ottelu lähti meiltä molemmilta hyvin käyntiin, ja taso oli saman tien korkealla. Ajattelin, että jos Liisa pystyy pelaamaan noin korkealla tasolla läpi ottelun, niin se olisi hänen hyvyyttään, Orpana sanoi Tennisliiton tiedotteessa .

Orpanan edelliset kaksinpelimestaruudet ovat vuosilta 2016 ja 2019. Lauantaina hän voitti SM-nelinpelin Venla Ahdin kanssa.

Orpana suuntaa elokuussa Yhdysvaltain Oklahomaan, jossa hän jatkaa tenniksen ja yliopisto-opiskelun parissa.

– Olen todella innoissani uudesta elämänvaiheesta. Vähän myös jännittää, mutta hyvillä fiiliksillä.

Toiseksi sijoitettu Vehviläinen antoi myös tunnustusta ikätoverilleen Orpanalle.

– Pitkiä pisteitä, ja mitä pidemmälle mentiin, niin eilinen välierä alkoi tuntua enemmän ja enemmän. Pari prosenttia lähti vähän kaikesta tekemisestä. Kunnia Oonalle hienosta pelistä, sanoi Vehviläinen.

"Alfa Romeo ja Red Bull"

Miesten kaksinpelissä Patrick Kaukovalta otti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa kaatamalla finaalissa tenniskonkari Juho Paukun 3–6, 6–4, 6–1. Maailmanlistalla parhaimmillaan 400 parhaan joukossa ollut Paukku johti ottelun toista erää murrolla 4–3, mutta HVS:n Kaukovalta kiristi lopulta komeaan mestaruuteen.

Urheilupsykologiaa Yhdysvalloissa opiskeleva Kaukovalta, 22, osoitti Hangossa henkistä vahvuuttaan.

– Jos olen fyysisesti väsynyt, niin itselläni toimii tsemppaaminen – hieman jopa ylitsemppaaminen. Siitä saan energiaa, ja pystyn ikään kuin huijaamaan kehoani jaksamaan, Kaukovalta kertoi Tennisliiton verkkosivuilla .

34-vuotias Paukku juhli kaksinpelin SM-titteleitä vuonna 2007 ja 2014.

– Menimme hieman edestakaisin ensimmäisissä erissä. Toisen erän puolesta välistä Patrick löysi uuden vaihteen, ja hän karkasi siinä kohtaa minulta. Formuloihin verraten, minulla oli lopussa Alfa Romeo ja Patella Red Bull, Paukku lohkaisi.