Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helander valittiin viimeisenä Tokion kisakoneeseen, Ruuskanen nimettiin varaheittäjäksi

Suomen olympiajoukkue sai keskiviikkoiltana lopullisen muotonsa, kun Olympiakomitea valitsi Oliver Helanderin kolmanneksi keihäänheittäjäksi Tokion kesäkisoihin. Helander voitti Joensuussa järjestetyn miesten keihäskisan tuloksella 78,95 ja jätti taakseen kokeneen Antti Ruuskasen.

Lontoon 2012 olympiahopeamitalisti Ruuskanen heitti Joensuussa tuloksen 77,49, ja hänet nimettiin kotiin jääväksi varaheittäjäksi.

Aiemmin Tokion kesäkisoihin oli valittu keihäsmiehistä Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo. Helander ja Ruuskanen olivat molemmat edustuskelpoisia olympialaisissa kesän 2019 näytöillään.

– Keihäsvalinta toteutettiin yhteisesti heittäjien ja Suomen Urheiluliiton kanssa sovittujen kriteereiden pohjalta. On järjestelmän näkökulmasta hienoa, että meillä löytyy lajeja, joissa valintakelpoisia ehdokkaita on enemmän kuin jaossa olevia paikkoja. Se nostaa kotimaisen kilpailun tasoa ja vie lajikulttuuria eteenpäin, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi tiedotteessa.

"Kaikki kunnia Antille"

Ruuskanen, 37, tavoitteli uralleen vielä viimeistä kruunua Tokiosta. Keihäskonkari on ilmoittanut, että tämä kausi on hänen viimeisensä.

– Yksilön kannalta on tietysti tiukka paikka, jos tietää olevansa valintakelpoinen mutta ei tule valituksi joukkueeseen. Kaikki kunnia ja kiitos Antille, hän on tehnyt huikean uran, ollut kahdeksan kertaa kuuden parhaan joukossa arvokisoissa, voittanut olympiahopeaa ja Euroopan mestaruuden, Lehtimäki suitsutti.

Helander, 24, on heittänyt tällä kaudella parhaimmillaan Turun Paavo Nurmi Gamesissa tuloksen 80,82. Ruuskasen kauden paras noteeraus on Pihtiputaalla nakattu 77,89.

Viimeisen keihäsvalinnan myötä varmistui myös Suomen olympiajoukkueen lopullinen koko. Tokioon matkaa yhteensä 46 suomalaisurheilijaa 11 eri urheilumuodossa.

SE-nainen Salminen jäi tuloksetta

Kolmiloikan naisten Suomen ennätystä kahteen kertaan tänä kesänä parantanut Senni Salminen jäi tuloksetta Joensuussa. Tokion olympialaisiin valmistautuva Salminen leiskautti heti ensimmäisellään reilusti yli 14 metriä, mutta hyppy oli muutaman sentin yliastuttu.

Salmisen Suomen ennätys on 14,63, mutta Joensuussa hyppy ei asettunut kohdalleen seuraavillakaan kierroksilla. Myös toinen ja kolmas yritys lipsahtivat yliastutuiksi. Jälkimmäinen kantoi kevyessä myötätuulessa noin 14,5 metriä.

Israelin Hanna Minenko voitti tuloksella 14,28.

Paavola taivutti seiväsennätyksensä - "Kyllä on varma olo"

Alajärven Ankkureita edustava Mikko Paavola voitti ennätystuloksellaan 571 miesten seiväshypyn. Paavola kokeili kolmesti myös korkeutta 580, mutta ei onnistunut ylitysyrityksissään.

Paavolan kunto on ollut nousussa, kun hän on pystynyt harjoittelemaan ja kilpailemaan terveenä.

– Hallikaudella oli jalkavamma, mutta sen jälkeen olen jatkanut samalla kaavalla kuin syksyllä, Paavola kertasi Yleisradion televisiohaastattelussa.

Heinäkuun alussa Paavola taivutti 570 Someron seiväskarnevaaleilla, joten Joensuussakin oli menestysodotuksia, vaikka tahmeahkon verryttelyn jälkeen ennätysparannus yllätti hieman.

– Kyllä on varma olo. Joka kisaan on voinut lähteä sillä mielellä, että voi parantaa ennätystä.

Someron Esan Tommi Holttinen oli toinen ja Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää kolmas. Molemmat ylittivät 547.

Kotaja: Tämänhetkiseen tilanteeseen olen tosi tyytyväinen

Ratakelaaja Amanda Kotaja väläytti nousukuntoaan yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan kilpailussa Joensuussa ja kelasi naisten 100 metrin maailman tämän kauden kärkiajan, joka kirjaillaan nyt lukemin 16,09. Luokassa 54 kilpailevan Kotajan kauteen valmistautumiseen tuli mutkia, kun hän joutui sappirakkoleikkaukseen, mutta paralympialaisten lähestyessä hän on kunnossa.

– Sitten kun radalle pääsin, olen päässyt hyvään vauhtiin. Tämänhetkiseen tilanteeseen olen tosi tyytyväinen. Siihenkin voi olla tyytyväinen, että keskinkertaisella kelauksella tuli noinkin hyvä aika, Kotaja kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kotajan Suomen ja Euroopan ennätys on 15,64, mutta siitä kelauksesta on jo kuusi vuotta. Ratakierroksella Kotaja sen sijaan onnistui parantamaan toista kuusi vuotta vanhaa SE-aikaansa ja kiristi sen keskiviikkoiltana lukemiin 56,29. Parannusta vuoden 2015 tulokseen tuli 0,61 sekuntia.

Leo-Pekka Tähti hallitsi odotetusti miesten 54-luokan 100 metrin ja 400 metrin kilpailuja. Tähti voitti ratasuoran ajalla 13,98 ja ratakierroksen ajalla 47,58.

– Olen harjoitellut kovaa kolme viime viikkoa, mutta vielä ei ole sellaista herkkyyttä. Kropassa tuntui hyvältä, mutta silti joku vähän takkusi. Neljäntoista sekunnin alitukseen pitää totta kai olla tyytyväinen. Uskon, että kun tästä vähän herkistyy, olen lauantaina Lapinlahdella paremmassa vireessä, Tähti lupaili.

Esa-Pekka Mattila oli molempien matkojen kakkonen.

Hurske nopein - Korte vetäytyi finaalista

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske on voittanut naisten 100 metrin aitajuoksun Joensuussa. Hän juoksi ajan 13,17 ja paransi alkuerien aikaansa 13,32.

Ennakkosuosikki Annimari Korte juoksi alkuerissä 13,15, mutta jätti finaalin väliin. Helsingin IFK:ta edustava SE-nainen on kärsinyt takareisivaivasta.