Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Sahara Jaeburn ravasi voittoon Eskilstunassa

Petra Huhdin kasvattama ja omistama Sahara Jaeburn voitti Eskilstunan Fyraåringstestet-lähdön keskiviikkona. 200 000 kruunua tuli ajalla 13,8a/2 640m.

Sahara Jaeburn voitti viime syksynä 3-vuotiaiden ravureiden pääkilpailun Kriteriumin Teivossa. Valmentaja Timo Nurmos osaa kunnonajoituksen. Sahara Jaeburn on tulossa jälleen huippuvireeseen, kun 4-vuotiaiden isoin kilpailu Vermon Derby lähestyy.

Eskilstunan kilpailu oli Sahara Jaeburnin toinen tänä vuonna. Jorma Kontio ajoi alussa eteenpäin, ja Sahara Jaeburn haki johtopaikan. Suosikki Fifty Cent Piece yritti myös terävää kiihdytystä, mutta se laukkasi.

Kontio sai ajaa maltilla. Päätöskierroksen Sahara Jaeburn ravasi 10,0-vauhtia ja meni varmasti ykköseksi.

– Viime vuonna tämä voitti kriteriumin ja seuraavaksi varmaan ovat vuorossa derbykarsinnat Suomessa. Tänään sain ajaa rauhallisesti ensimmäisen kierroksen. Lisäsin vauhtia, kun maaliin oli matkaa reilu kierros. Tosi kovaa tultiin loppumatka, Kontio kertoi.

Tallikaveri Boston Wise L nousi voittajan tuntumaan, mutta ohi ei ollut asiaa. Laura Marttinen on kärkikaksikon hoitaja.