Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimistelutähti Biles vetäytyi joukkuekisasta mielenterveyssyistä – "Minun täytyy tehdä niin kuin on minulle parasta"

Yhdysvaltain olympiajoukkueen supertähti Simone Biles jätti tiistaina Tokion olympialaisten telinevoimistelun joukkuekilpailun kesken. Biles, 24, kilpaili hypyssä, mutta vetäytyi heikon suorituksen jälkeen lopuista lajeista. Biles jäi kentän laidalle seuraamaan joukkuetovereidensa otteita.

Yhdysvaltain voimisteluliitto tviittasi Bilesin vetäytyneen kilpailusta terveydellisten syiden takia ja hänen tilaansa tarkkaillaan. Biles loukkasi oikeaa nilkkaansa harjoituksissa toukokuussa ja kertoi silloin, ettei kuntouttamiselle ole aikaa. Tiistain suorituksen jälkeen Biles käveli pois suorituspaikalta normaalisti. Yhdysvaltalaisen televisioyhtiö NBC:n selostajat arvioivat heti Bilesin vetäytymisen jälkeen, ettei Biles loukannut itseään fyysisesti.

– Minun täytyy tehdä niin kuin on minulle parasta ja keskittyä mielenterveyteeni, eikä vaarantaa terveyttäni ja hyvinvointiani, Biles kommentoi kilpailun jälkeen.

– En vain luota itseeni samalla tavalla kuin ennen. En tiedä johtuuko se vanhenemisesta, mutta olen voimistellessa hermostuneempi. Minulla ei ole niin hauskaa kuin olisin olympialaisten halunnut minulle olevan. On typerää, että tämä tapahtuu täällä olympialaisissa, mutta tämän vuoden jälkeen en ole yllättynyt, että kävi näin, kyyneliin murtunut Biles sanoi.

Bilesin jatko vaakalaudalla

Viisi vuotta sitten Rio de Janeirossa Biles voitti neljä olympiakultaa ja on jälleen lajinsa suursuosikki. Biles on voittanut urallaan enemmän MM-mitaleita (25) ja MM-kultamitaleita (19) kuin kukaan muu. Biles kertoi jo maanantaina Instagramissa , että hän tuntee olympialaisten paineet niskassaan.

– Minusta oikeasti tuntuu siltä, että joskus minulla on koko maailman paino harteillani. Tiedän pystyväni näyttämään siltä, etteivät paineet vaikuta minuun, mutta joskus se on hankalaa. Olympialaiset ei ole mikään vitsi, Biles kirjoitti.

Telinevoimistelun joukkuekilpailun voitti Venäjän olympiakomitean joukkue 169,528 pisteellä. Yhdysvallat oli toinen 166,096 pisteellä. Pronssia sai Britannian joukkue.

Joukkuekisasta hopeamitalin saaneen Bilesin jatko olympialaisissa on epävarmaa. Telinevoimistelun naisten yksilökilpailut alkavat torstaina.