Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkelä-Nummelan jälkiruokavaihtoehdot uhkaavat jäädä vitriiniin – trapin avauspäivä jätti olympiavoittajan takaa-ajajaksi Tokiossa

Satu Mäkelä-Nummela kaipaa torstaille kahta täydellistä sarjaa, jotta voisi huipentaa neljännet olympialaisensa trapin kuuden parhaan finaalissa. Mäkelä-Nummela on Tokiossa avauspäivän jälkeen 14. sijalla yhteistuloksella 70.

– Alkupalat olivat vähän heikot, ja huomisen pääruuan pitäisi olla vähän tukusampaa, että olisi mitään jälkiruokavaihtoehtoja, Mäkelä-Nummela kuvasi värikkääseen tapaansa.

Hän tähtäsi Asakan ampumaurheilukeskuksen haulikkoradoilla avauspäivänä sarjat 23, 23 ja 24. Kolmentoista vuoden takainen olympiavoittaja myönsi olevansa aika kaukana kärjestä, vaikka finaalirajaan on vain kahden kiekon ero. Edessä on kuitenkin 13 muuta naista, joista 11 Mäkelä-Nummelaa paremmalla tuloksella.

– Lasketaan sitten huomenna, kun on viisi sarjaa luikittu, Mäkelä-Nummela viittasi kokonaistilanteeseen.

Kisan kärjessä on ainoana täyden 75 kiekon tuloksen tähdännyt Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova. Tuloksessa 74 on kaksi ampujaa, samoin tuloksessa 73.

– Veikkaan, että ammutaan aika kovat tulokset, Mäkelä-Nummela ennakoi torstaita.

Pakko ei ole paras muusa

Mäkelä-Nummela, 50, on ollut urallaan ennenkin takaa-ajajan asemassa, mutta asetelmien miettiminen ei auta yhtään. Pakolla ei pysty ampumaan hyvin.

– Pitää vain nauttia siitä, mitä saa aikaiseksi. Ihmeisiin ei pysty.

– Nautin, jos on hyvää ammuntaa. Jos on paskaa ammuntaa, eihän siitä kukaan nauti, Mäkelä-Nummela naurahti.

Kirjoittavan median eteen pysähtyessään Mäkelä-Nummela puuskahti, ettei jaksa helteen takia puhua kauan. Katsomossa hiki valui noroina silmiin pelkästä istumisesta, mutta orimattilalaisen mukaan olot eivät olleet hänen uransa pahimmat.

– Olihan täällä harjoituspäivinäkin tällaista, hän kuittasi helteen.

Kisa jatkuu torstaina peruskilpailun lopuilla 50 kiekolla ja huipentuu kuuden parhaan finaaliin. Jos peruskilpailun jälkeen on useita ampujia tasatuloksessa finaalirajalla, finaalipaikat ratkaistaan uusinnassa.

Mäkelä-Nummela ampuu torstaina kello 3 ja kello 5.05 Suomen aikaa. Finaali on kello 8.30.