Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Vermon kolmivuotistähti Shackhills Twisterin näytös – ”Tällaista varsaa ei ole ennen ollut”

Jari Kinnusen varsalahjakkuus Shackhills Twister voitti keskiviikkona kisatun Vermon kolmivuotiskisan näytöstyyliin.

Sastamalalaisvalmentaja Jari Kinnusen ja Shackhills Twisterin kilpailu lähti ohdakkeisesti liikkeelle, kun ruuna avasi matkaan haparoiden. Kankeasti sujuneen alun jälkeen Jari Kinnunen ajoi Shackhills Twisterin määrätietoisesti keulapaikalle, jossa valjakko sai tehdä mieleisensä juoksun. Se ravasi kirivaiheen hippulat vinkuen, eikä muilla ollut mitään palaa edes haastaa.

– Loppusuoralla oli kaikki pelissä, mutten ajanut kuin 200 metriä. Tämä oli tällainen lähtö, ja näillä näkymin viimeinen valmistava lähtö ennen Kriteriumia. Aletaan keskittyä syksyn suurimpaan kisaan, Kinnunen kertoi voittajahaastattelussa.

Uransa kuudennen voiton ottanut Shackhills Twister on vakuuttanut alku-urallaan osaomistaja-valmentaja-kasvattaja Kinnusen suuresti.

– Kolmeen viimeiseen starttiin ruunalla on ollut sellaiset otteet, ettei tällaista varsaa ole ennen ollut.

Lähdössä jahdattiin SE-tulosta, mutta se jäi hitaan matkavauhdin takia saamatta. Shackhills Twister palkittiin ilman SE-bonustakin 4 000 eurolla.

Nuorimmainen etevin

Vähän kilpailleiden lämminveristen tasoitusajossa Kari Savolaisen valmentama Whodouthinkuare kohtasi itseään vanhempia ravureita, mutta 3-vuotias ei antanut sen olla este menestykselle. Juha Utalan ohjastama ori jyräsi toiselta ilman vetoapua vakuuttavasti parhaaksi.

– Hevonen tuntui käteen niin paljon paremmalta kuin edelliskerralla, että se on hyviä harppauksia tehnyt joka kerta”, Juha Utala näki.

Voimaliigassa Jukka Torvisen ohjastama Quick Diablo selätti suosikki Ilos Sansibarin.

Tuomas Korvenoja ehti valmentamansa Salty Dogin kanssa niukkaan voittoon tapahtumarikkaassa kisassa. Sen voitto oli Henri Bollströmin ohjastaman Amos Hemin ykköstilan tavoin yllätys. Runaway Nina voitti puolestaan suosikkina.

Toto65-pelin täysosumalla voitti 12 139,69 euroa, viidellä oikein sai 238,00 e.