Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Välimäki sai rytmistä kiinni olympiagolfissa – Samooja suomi avauslyöntejään kovasanaisesti

Sami Välimäki keikkui torstaina hetken miesten olympiagolfin kärkikaartissa, mutta kahdella birdiellä alkanut kierros rauhoittui myöhemmillä väylillä lähes parin tunnin matkan päässä Tokiosta. Välimäki on Kasumigasekin kentällä 60 pelaajan joukossa 31. sijalla avauspäivän jälkeen.

Välimäki pelasi 70 lyönnin kierroksen (–1) ja on seitsemän lyönnin päässä kärjestä. Johtopaikalle kipusi itävaltalainen yllätysnimi Sepp Straka 63 lyönnillä (–8). Hän kertoi onnistumisen kummunneen puttaamisen yksinkertaistamisesta.

– Halusin puttiin lisää tunnetta ja urheilullisuutta. Luen puttilinjan ja menen puttaamaan, Straka kertoi kisajärjestäjien mukaan.

Yksi ennakkosuosikeista, vastikään British Openin voittanut yhdysvaltalainen Collin Morikawa avasi 69 lyönnillä.

Kalle Samoojan avaus oli mitalitavoitteiseen peilaten vahvasti alavireinen. Turkulainen oli vaikeuksissa etenkin takaysin alussa, sillä väylillä 10–14 hänen tuloskorttiinsa merkittiin kolme bogia ja yksi tuplabogi. Samooja on kisassa viimeistä edellisenä.

– Olin tiiltä vaan paska tänään, aamen, Samooja suomi avauslyöntejään tiedotteessaan.

Etukäteen oli selvää, että tuloksen teko on kentällä vaikeaa, jos pallo ei pysy väylillä. Samooja kertoi lyöneensä vain viisi väyläosumaa.

Välimäki lopetti hienoon puttiin

Välimäki myönsi pari päivää sitten harjoituskierroksella, että hänen alkukautensa Euroopan-kiertueella on ollut huono. Hän arvioi kuitenkin saaneensa peliään ja puttaamistaan kuntoon, ja torstain kierros vahvisti sanomaa.

Välimäki sai kierrokselleen mieluisan lopun, kun viisimetrinen birdie upposi 18. viheriöllä.

– Alku oli jees, nautin pelaamisesta. Välissä vähän tökki, ja rytmin kanssa oli ongelmia, mutta sain siitä lopussa taas kiinni, Välimäki kertoi Golfliiton tiedotteessa ja piti kisakenttää yhtenä parhaimmista pelaamistaan.

Kostea kuumuus toi kentän ylle ukkospilviä, ja kisa keskeytettiin iltapäivällä vajaaksi pariksi tunniksi. Välimäki oli siinä vaiheessa maalissa, mutta Samooja joutui odottelemaan, jotta pääsi pelaamaan viimeisenkin väylän.