Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verstappen yhä käärmeissään Hamiltonin ja Mercedeksen juhlista: "Kertoo siitä, millaisia he oikeasti ovat"

Formula ykkösten MM-tittelistä taistelevat Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat keskenään F1:n Britannian gp:ssä toissa viikonloppuna. Red Bullin Verstappenin kisa päättyi kolariin, Mercedeksen Hamilton puolestaan otti kisan voiton tilanteesta saamastaan 10 sekunnin aikasakosta huolimatta.

Verstappen kommentoi kisan jälkeen sosiaalisessa mediassa kitkerästi Hamiltonin voitonjuhlia, ja vaikka tapahtuneesta onkin jo vierähtänyt pian kaksi viikkoa, hollantilaisnuorukainen ei edelleenkään hyväksy Hamiltonin juhlimista.

– Onhan se epäkunnioittavaa, toinen (Verstappen) sairaalassa ja toinen liehuttaa (Britannian) lippua niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Sen jälkeen, kun olet työntänyt toisen seinään 51 g:n (törmäys)voimalla, Verstappen sanaili Unkarin gp:n mediapäivänä Autosportin mukaan .

– Eikä pelkästään (Hamilton), vaan talli (Mercedes). Ei voittoa juhlita, etenkään tuolla tavalla otettua, juhlita noin. Joten kyllä, se oli mielestäni erittäin epäkunnioittavaa ja tietyllä tavalla kertoo siitä, millaisia he oikeasti ovat. Tuo tapahtui painetilanteen jälkeen, mutta en silti haluaisi tulla nähdyksi tuolla tavalla.

Verstappen myös vahvisti puhuneensa Hamiltonin kanssa puhelimitse Britannian gp:n jälkeen.

– Hän soitti minulle. En mene yksityiskohtiin, mutta juttelimme hetken.

Tähtiajajien kolari on pysynyt otsikoissa, mutta Verstappen vakuuttaa, ettei häntä enää kiinnosta jauhaa tapahtuneesta.

– Lopputulosta ei mikään enää muuta. En ole iloinen siitä, mitä tapahtui, varsinkaan siitä kuinka paljon menetin pisteitä. Mutta se on mitä se on.

Verstappen lähtee sunnuntaiseen Unkarin kisaan kahdeksan pisteen etumatkalta Hamiltoniin nähden MM-pistetaulukossa, ja valmistajien MM-pisteissä Red Bullin johto Mercedekseen on neljä pistettä.

Hamilton kritisoi Unkarin seksuaalivähemmistölakia: "Pelkurimaista ja harhaanjohtavaa"

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Hamilton julisti Unkarin gp-viikonlopun alla torstaina, että Unkarin "anti-LGBT+" -lakia ei voi hyväksyä ja laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Lyhenne LGBTQ viittaa eri sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin.

Unkarin nykyhallinnon on katsottu heikentävän seksuaalivähemmistöjen asemaa. Unkari kielsi hiljattain seksuaalivähemmistöistä kertomisen esimerkiksi koulukirjoissa. Asia määriteltiin uudessa laissa. Unkarissa on lain hyväksymisen jälkeen kerrottu homofobisista hyökkäyksistä ja maan LGBTQ-aktivistit ovat kertoneet, kuinka pelko kasvaa koko yhteisössä.

– Tämän viikonlopun gp:n alla haluan tuoda julki tukeni niille, joihin (Unkarin) hallituksen anti-LGBTQ+-laki vaikuttaa. Sitä ei voi hyväksyä, laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Jokainen ihminen ansaitsee oikeuden olla oma itsensä, riippumatta siitä ketä he rakastavat tai miten identifioivat itsensä, Hamilton kirjoitti Instagram-tilillään.

Unkarin uutta lakia on virallisesti kutsuttu lastensuojelulaiksi. Lakia ovat arvostelleet esimerkiksi muut EU-maat. Unkarin johto lupasi hiljattain, että se järjestää kansanäänestyksen kiistanalaisesta laista. Äänestyksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

– Kehotan unkarilaisia äänestämään tulevassa kansanäänestyksessä suojellakseen LGBTQ+-yhteisön oikeuksia. He tarvitsevat tukeamme enemmän kuin koskaan aiemmin. Osoittakaa rakkautta ympärillä oleville, koska rakkaus voittaa aina, Hamilton viestitti.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Hamilton on tullut tunnetuksi toiminnastaan erilaisissa yhteiskunnallisissa liikkeissä, kuten Black Lives Matter -liikkeessä.