Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mercedes aloitti Unkarin gp-viikonlopun vahvasti – Bottas hikoili harjoituskärkeen

Mercedes napsi kärkisijat formula ykkösten Unkarin gp:n avanneessa harjoituspäivässä, kun Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton jättivät Red Bull -tähti Max Verstappenin taakseen. Bottas oli niukasti tallitoveriaan nopeampi, ongelmiaan läpi toisten harjoitusten manaillut Verstappen jäi kolme sekunnin kymmenystä.

Treenipäivä hikoiltiin helteisellä Hungaroringin radalla, jolla ratalämpötila huiteli toisissa harjoituksissa 60 plusasteen tienoilla. Hamilton kuvaili laihtuneensa "varmaan kolme kiloa" ja "renkaiden sulavan". Bottas puolestaan tunsi olonsa varsin suomalaiseksi.

– Olo oli kuin suomalaisessa saunassa. Ohjaamossa on 60–70 astetta, joten hikeä pukkaa. Mutta radalla saat ainakin jotain ilmavirtausta, Bottas kuvaili.

– Renkaiden kanssa on varsin hankalaa, ylikuumenemisen kanssa. Mutta ei tämä (päivä) tuntunut kovin huonolta, kun muihin vertaa. Ei huono startti (viikonloppuun). Mukavasti näyttää siltä, että voimme taistella paalupaikasta aika-ajoissa. Se lisää motivaatiota.

Verstappen jäi Mercedes-kaksikosta paitsi kierrosajassa, myös kisaan valmistavissa pitkissä vedoissa. Bottas toki muistutti, kuinka perjantain harjoituksissa tallit aina pitävät korttinsa varsin visusti piilossa, mutta silti Verstappenin turhautuminen treenien radioviestittelyssä oli korviinpistävää.

– Kokonaisuutena ei mikään helppo päivä. Yritimme muutamia muutoksia ensimmäisistä harjoituksista toisiin harjoituksiin. Joten on tutkittava, mitkä niistä toimivat ja mitkä eivät. Paljon pohdittavaa, mutta ei mitään shokeeraavaa, Verstappen rauhoitteli F1:n sivustolla .

Räikkösen kierrokset jäivät vähiin

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi vain toiset harjoitukset ja siinäkin vain 21 kierrosta. Sija oli 14:s ja eroa kärkeen kertyi 2,265 sekuntia.

– Totta kai aina haluaisi enemmän (kierroksia). Meillä on töitä tehtävänä säätöjen kanssa, ei olla lähelläkään sitä missä haluaisimme olla. Katsotaan, mitä lauantai tuo tullessaan, Räikkönen sanaili.