Yhdysvaltalaisuimari Caeleb Dressel rikkoi oman maailmanennätyksensä 100 metrin perhosuinnissa

Caeleb Dressel otti Tokion olympialaisissa jo kolmannen kultamitalinsa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltalaisuimari Caeleb Dressel on rikkonut Tokiossa oman maailmanennätyksensä miesten 100 metrin perhosuinnissa. Samalla Dressel otti Tokion olympialaisissa jo kolmannen kultamitalinsa.

Kaksinkertainen maailmanmestari ui maaliin ajalla 49,45. Miehen aiempi ennätys oli vuoden 2019 maailmanmestaruuskisoista, joissa hän kellotti ajan 49,50.

Toiseksi lauantaisessa perhosuintifinaalissa tuli unkarilainen Kristof Milak ajalla 49,68, joka on puolestaan uusi Euroopan ennätys. Kolmanneksi kauhoi Sveitsin Noe Ponti, joka ui matkan aikaan 50,74.

Britannian joukkue ui maailmanennätyksen olympialaisten uutuusmatkalla

Britannian joukkue on saavuttanut uinnin 4x100 metrin sekaviestin olympiakullan. Tokion olympia-altaassa voitonarvoisesti kauhoivat Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy ja Anna Hopkin, joka pysäytti kellon maailmanennätysaikaan 3.37,58. Edellinen ennätys oli Kiinan viimevuotinen 3.38,41.

Kiina (3.38,86) joutui nyt tyytymään hopeaan ja Australia (3.38,95) pronssiin. 4x100 metrin sekaviesti oli olympiaohjelmassa ensimmäistä kertaa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut