Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neliottelussa hopealle jäänyt Brasilian Andrade voimisteli hypyn olympiakultaa

Brasilian Rebeca Andrade jäi torstaina täpärästi hopealle naisten telinevoimistelun neliottelussa, mutta sunnuntaina hän pääsi juhlimaan olympiakultaa Tokion olympialaisissa. 22-vuotias brasilialainen oli paras hypyn finaalissa pistein 15,083.

Hopea meni Yhdysvaltain Mykayla Skinnerille ja pronssi Etelä-Korean Yeo Seo-jeongille.

Riossa viisi vuotta sitten hypyn olympiakultaa voittanut Yhdysvaltain Simone Biles oli karsintojen ykkönen ja olisi ollut ennakkosuosikki voittajaksi, mutta jätti finaalin väliin toipuakseen henkisistä ongelmistaan. Skinner otti Bilesin paikan loppukilpailussa.

Sunnuntaina on kisattu myös miesten permannon finaali, jossa olympiavoittajaksi nousi Israelin Artem Dolgopyat. Hän sai täsmälleen samat pisteet 14,933 Espanjan Rayderley Zapatan kanssa, mutta voitti kultaa suorituksensa korkeamman vaikeuskertoimen ansiosta. Pronssin otti Kiinan Xiao Ruoteng.

Ukrainalaissyntyisen Dolgopyatin kulta on vasta Israelin historian toinen olympiavoitto. Ensimmäisen toi purjelautailija Gal Friedman Ateenassa 2004.

Miesten hevosen finaalissa Britannian Max Whitlock onnistui uusimaan viiden vuoden takaisen olympiavoittonsa. Loistopisteet 15,583 voimistellut Whitlock otti kultaa ennen Taiwanin Lee Chih-kaita ja kisaisäntä Japanin Kazuma Kayaa.

Naisten eritasonojapuissa olympiakultaa vei Belgian Nina Derwael, joka toi Belgialle sen historian ensimmäisen voimistelun olympiavoiton. Hopeaa vei Venäjän olympiakomitean Anastasija Iljankova ja pronssia neliottelun voittanut Yhdysvaltain Sunisa Lee.