Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Pulli pituuden ja Raitanen esteiden finaalissa, Savolainen ja Kuosmanen vääntävät painimolskilla

Suomalaisia nähdään tänään Tokion olympialaisissa tositoimissa yleisurheilussa ja kreikkalais-roomalaisessa painissa.

Yleisurheilussa on kahden finaalin suomalaispäivä. Kristian Pulli hyppää pituuden ja Topi Raitanen juoksee 3 000 metrin esteiden finaalissa. Pituuden finaali alkaa Suomen aikaa kello 4.20 ja esteiden kello 15.15.

Pullin tulos 796 riitti loppukilpailuun täpärästi 12:ntena eli viimeisenä miehenä.

– Nyt on hyvä fiilis, kun voi lähteä rauhassa finaaliin. Tulokset nollataan, ja finaalissa on taas kaikki mahdollista, Pulli sanoi karsinnan jälkeen.

Raitanen päästi karsinnan hitaimmassa erässä edelleen vain Marokon Soufiane El Bakkalin, jonka voittoaika oli 8.19,00. Raitanen oli ajalla 8.19,17 alkuerien 15:s.

– Olen nyt kauden parhaassa kunnossani. Se on pääasia, Raitanen sanoi.

Sara Kuivisto juoksee 1 500 metrin alkuerissä, jotka alkavat Suomen aikaa kello 3.35. Kuivisto juoksee ensimmäisessä erässä.

Kuiviston olympiaurakka on ollut toistaiseksi komea, sillä hän paransi 800 metrin Suomen ennätystä alku- ja välierissä. Tokion välierissä hän juoksi SE-ajaksi 1.59,41.

Wilma Murto ja Elina Lampela hyppäävät naisten seiväskarsinnassa, joka alkaa kello 13.20. Murto on karsinnan A- ja Lampela B-ryhmässä. Karsintaraja on 470.

– Olen saanut varmoja 460:n ylityksiä, ja tulostaso on tasaisesti siinä, joten piikkipäivä on enemmän kuin 460, Murto totesi.

Kuosmanen pääsi keräilyeriin

Painija Arvi Savolainen aloittaa urakkansa 97-kiloisissa kohtaamalla avauskierroksella Kuuban Gabriel Rosillon, joka on Pan-Amerikan kisojen voittaja vuodelta 2019.

Seuraavalla kierroksella Savolainen saisi todennäköisesti vastaansa Armenian Artur Aleksanjanin, joka on muun muassa Rion olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Savolaisen sarja aloittaa urakkansa Suomen aikaa kello 5.30, ja suomalaisen ottelu on C-matolla seitsemäntenä.

Georgian Iakobi Kajaia selätti sunnuntaina Elias Kuosmasen ja voitti 130-kiloisten avauskierroksen ottelun 9–0. Kuosmanen nähdään kuitenkin tänään keräilyerissä, sillä Kajaia eteni loppuotteluun.

Keräilyottelussa Kuosmanen kohtaa venäläisen Sergei Semenovin. Kamppailun voittaja etenee pronssiotteluun. Keräilyerät alkavat Suomen aikaa aamulla kello 5.