Saksalle pituushypyn olympiakulta 21 vuoden odotuksen jälkeen – Heike Dreschsler juhlisti Mihambon voittoa samppanjalla Helsingissä

Malaika Mihambo päätti 21 vuoden odotuksen, kun hän hyppäsi olympiavoittoon naisten pituushypyssä Tokion kisoissa. Pituuskulta on Saksalle ensimmäinen sitten vuoden 2000. AFP / LEHTIKUVA

AFP / STT

Malaika Mihambo päätti 21 vuoden odotuksen, kun hän hyppäsi olympiavoittoon naisten pituushypyssä Tokion kisoissa. Pituuskulta on Saksalle ensimmäinen sitten vuoden 2000, jolloin yleisurheilulegenda Heike Drechsler juhli uransa toista pituushypyn olympiakultaa Sydneyssä.

Drechsler, 56, seurasi kisaa Helsingissä puolisonsa, ex-aiturisuuruus Arto Bryggaren kanssa. Mihambon voitto sai Drechslerin melkeinpä kyyneliin ilosta.

– Olen niin iloinen hänen puolestaan. Hän todella ansaitsee tämän – mitkä kilpailuhermot, Drechsler hehkutti Mihambon viimeisen kierroksen kultaleiskautusta.

– Nostamme samppanjamaljan. Tämä kosketti minua kovasti, melkein itkin.

Drechsler voitti pituuskultaa ensin Barcelonassa 1992 ja uusi tempun kahdeksan vuotta myöhemmin, 35-vuotiaana.

– Tämä (Mihambon voitto) on hienoa Saksan yleisurheilulle. Meillä ei ole niin monia kohokohtia vielä ollut Tokiossa. Toivottavasti saamme nauttia Malaikan suorituksista vielä vuosia, Drechsler kuvaili.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut