Elmo Lakka jäi vaille haikailemaansa täysosumaa

Lakka juoksi karsinnoissa ajan 13,67. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Aitajuoksija Elmo Lakka ei kyennyt tavoittelemaansa täysosumaan 110 metrin aitajuoksun välierissä. Alkueräjuoksun jälkeen loppukilpailuun tähyillyt Lakka viipyi kymmenen aidan kamppailussa 13,67 sekuntia ja karsiutui jatkosta.

Lakka oli kolmen erän aikavertailussa 20:s. Viimeinen finaalipaikka heltisi tarkasti Lakan ennakkoarvion mukaisesti ajalla 13,32, joten Suomen ennätys 13,31 olisi keskiviikkona riittänyt.

Juoksu ei tullut läheskään yhtä napakasti kuin alkukesän SE-juoksussa.

– Kokonaisuus jäi lähdöstä alkaen pehmeäksi. Ei tullut silleen räppäämällä, Lakka tunnusti.

– Oli liian lentäviä aidanylityksiä ja käsityöskentely väkinäistä.

Lakka on juossut EM-kisojen välierissä 2016 ja 2018, mutta välieräpaikka uran ensimmäisissä olympialaisissa ei vastannut tavoitteita.

– Olen tosi pettynyt. Ei todellakaan tullut reissu, jota läksin hakemaan. Ennätysaika olisi kruunannut tämän suurin piirtein kolmeviikkoisen matkan, Lakka jatkoi.

– Vire oli hyvä, mutta se jäi nyt piippuun.

Omaan karanteeniin ja vapaaehtoiseen testiin

Tiistain alkuerissä Lakka juoksi aitoja kolistellen uran toiseksi parhaan ajan 13,48. Lyhyt palautus, aamukilpailu ja helle eivät kelvanneet hänelle vaatimattoman välierävauhdin selityksiksi.

– Ei tätä niiden piikkiin voi laittaa. Ei vaan ollut mies tarpeeksi iskussa tähän aamuun, Lakka sivuutti ulkoiset tekijät.

Lakka juoksee vielä loppukauden kisoissa, mutta vasta vapaaehtoisen karanteeninsa jälkeen.

– Aion pysytellä Suomessa yleisen turvallisuuden takia muutaman päivän poissa ihmisten parista, Lakka suunnitteli jo kotiinpaluuta.

– Luulen, että kaikki täysjärkiset tekevät tekevät niin, kun palaavat Japanista. Otatan myös koronatestit, vaikka minulla rokotus onkin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut