Superpesispelaajat testaavat taitonsa baseballin SM-sarjaottelussa

Miesten Superpesiksessä pelaavan Sotkamon Jymyn Konsta Kurikka ja Hyvinkään Tahkon Luka Raesmaa tekevät ensiesiintymisensä perjantaina Helsingin Myllypurossa pelattavassa baseballin SM-sarjaottelussa. Ottelussa vastakkain ovat Kurikan edustama Espoo Expos ja Raesmaalla vahvistettu Helsingin Puumat.

Suurin huomio kohdistunee keväällä Saksan Bundesliigassa baseball-debyyttinsä tehneeseen Kurikkaan, jonka tavoitteena on kokeilla siipien kantavuutta baseballin ammattilaiskentillä tämän kauden jälkeen. Kurikka, 20, pelaa ottelussa syöttäjän roolissa.

– Konsta on poikkeuksellinen urheilija, jolla on oikeasti mahdollisuus edetä baseball-ammattilaiseksi. Normaalisti tuossa iässä lajin pariin vasta tulevalla pelaajalla ei olisi mitään käytännön mahdollisuuksia ammattilaiseksi, toteaa Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen tiedotteessa.

– Lahjakkuuden, hyvän ajoituksen ja tuurin lisäksi on tärkeää löytää Kurikalle paikka, jossa hän saa hyvää valmennusta sekä riittävästi aikaa omaksua baseballin vaatimia taitoja, Ropponen lisää.

Raesmaa, 19, on puolestaan ominaisuuksiltaan kovakätinen peluri, joka ei kuitenkaan ole vielä ehtinyt harjoitella baseballia muutamaa kertaa enempää. Ennakkoon Raesmaan uskotaan kykenevän pelaamaan takakentällä monipuolisesti missä tahansa roolissa ja ajan myötä hänen uskotaan olevan suureksi hyödyksi myös syöttökummulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut