Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranska lupaa tulta ja energiaa miesten koripallofinaalissa USA:ta vastaan

Ranskan päävalmentaja Vincent Collet lupaa kentälle tulta ja energiaa, kun hänen joukkueensa kohtaa lauantaina Tokion olympialaisten miesten koripalloilun loppuottelussa Yhdysvallat. Olympiaturnauksen avauspäivänä Ranska nujersi Yhdysvallat 83–76.

– Uskon ja toivon, että olemme valmiina lauantaina. Tiedän, että Yhdysvallat on suosikki, mutta toivon, että pelaamme täynnä tulta ja energiaa. Tiedämme mihin pystymme. Lähdemme loppuotteluun suurella itseluottamuksella, Collet sanoi.

Yhdysvallat on voittanut miesten olympiakullan kolmissa edellisissä kisoissa, mutta se avasi Tokion kisat tappiolla Ranskaa vastaan. Ranskan Evan Fournier heitti tuossa ottelussa 28 pistettä.

– Heillä ei ole paljon yhteistä kokemusta joukkueena, mutta mitä enemmän he pelaavat, sitä paremmin he löytävät rytminsä. Näimme hiukan sitä, mitä he tekivät Australiaa vastaan välierässä. Tämä on loppuottelu, mitä tahansa voi tapahtua, Fournier sanoi.

"Nämä kaverit haluavat totuuden"

Ranska vei oman välieränsä Sloveniaa vastaan yhden pisteen erolla, kun Nicolas Batumin viime hetken torjunta pelasti ranskalaisten voiton. Yhdysvallat oli välierässään Australiaa vastaan 15 pisteen tappioasemassa toisella neljänneksellä, mutta kiri 97–78-voittoon.

Yhdysvaltain päävalmentaja Gregg Popovich myönsi, että hänen joukkueensa puolustuspeli oli välierän alkuvaiheissa heikkoa, mutta kiitti pelaajiensa kykyä parantaa.

– Annan pelaajilleni tunnustusta pelin ymmärtämisestä ja siitä, että he hyväksyvät totuuden. Jotkut pelaajat eivät usko sitä mitä heille sanotaan, koska eivät kestä tietynlaista kritiikkiä. Mutta nämä kaverit haluavat kuulla totuuden ja reagoivat siihen, Popovich sanoi.

Yhdysvaltain Kevin Durant tavoittelee kolmatta olympiavoittoaan.

– Tämä on ollut hauska matka tähän asti ja odotamme innolla tätä tilaisuutta. Meidän täytyy toteuttaa pelisuunnitelma puolustuksessa. Hyökkäyspelistä en ole huolissani, mutta meidän täytyy puolustaa joukkueena ja katsotaan mitä tapahtuu, Durant ennakoi.