Pyöräilijäsuuruus Laura Kenny nappasi viidennen olympiakultansa

Laura Kenny (vas.) voitti yhdessä Katie Archibaldin kanssa Britannialle kultaa ratapyöräilyn pariajossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pyöräilijä Laura Kennystä tuli perjantaina Tokion olympialaisissa ensimmäinen brittinainen, joka on voittanut viisi olympiakultaa. Kenny voitti yhdessä Katie Archibaldin kanssa Britannialle kultaa ratapyöräilyn pariajossa.

Brittikaksikko oli kilpailussa ylivoimainen. Kenny ja Archibald voittivat peräti 10 kilpailun 12:sta kirimaalista ja keräsivät 78 pistettä, kun hopeaa ottanut Tanskan pari keräsi 35 pistettä. Pronssia nappasi Venäjän olympiakomitean pari ennen neljänneksi jäänyttä Hollantia, jonka kisaa sekoitti raju kaatuminen.

Ratapyöräilyn pariajo on yhteensä 120 kierroksen eli 30 kilometrin mittainen.

Kennyä, 29, enemmän olympiavoittoja ovat brittiurheilijoista saavuttaneet vain hänen aviomiehensä Jason Kenny ja Chris Hoy, hekin ratapyöräilijöitä. Laura Kenny voitti kaksi kultaa sekä Lontoossa 2012 että Riossa 2016, tuolloin vielä nimellä Laura Trott.

Kenny saavutti aiemmin näissä kisoissa myös joukkuetakaa-ajon hopeaa. Yhteensä hänellä on nyt kuusi olympiamitalia, mihin on brittiläisnaisista yltänyt aiemmin vain ratsastaja Charlotte Dujardin.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut