Saksan 39-vuotias supermeloja Rauhe ylsi mitaleille jo viidensissä olympialaisissa – ura huipentui kultaan

Max Rendschmidt (vasemmalla) ja Ronald Rauhe tuulettivat Saksan voitettua kultaa miesten 500 metrin kajakkinelikoissa. AFP / LEHTIKUVA

Anssi Rulamo / STT

Saksalaismeloja Ronald Rauhe kruunasi upean uransa lauantaina Tokion olympialaisissa. 39-vuotias Rauhe oli mukana Saksan kultajoukkueessa miesten 500 metrin kajakkinelikoissa ja otti ensimmäisenä miehenä olympiamitalin jo viidensissä eri kisoissa.

Rauhe saavutti ensimmäisen olympiamitalinsa 18-vuotiaana Sydneyssä 2000 ja nappasi sen jälkeen mitalin myös Ateenassa 2004, Pekingissä 2008 ja Riossa 2016. Tokion voitto on hänen uransa toinen olympiavoitto, ensimmäinen tuli Ateenassa kajakkikaksikoissa. Rauhe oli jo ilmoittanut lopettavansa uransa Tokion kisoihin, joten hän sai uralleen parhaan mahdollisen huipennuksen.

Rauhesta tuli myös historian toiseksi vanhin miesten ratamelonnan olympiavoittaja – vanhin on edelleen Ruotsin Gert Fredriksson, joka otti kultaa 40-vuotiaana Roomassa 1960.

Saksan nelikko voitti Tokion olympiamelonnat huipentaneen finaalin 0,226 sekunnin erolla Espanjaan. Slovakia otti pronssia.

Lauantaina ratkaistiin myös kolme muuta melontakultaa. Unkari oli vahvin naisten kajakkinelikoiden 500 metrin kilpailussa ennen Valko-Venäjää ja Puolaa. Jo kolme kultaa Tokion kisoissa saavuttanut Uuden-Seelannin Lisa Carrington jäi tällä kertaa mitalitta, sillä Uusi-Seelanti oli neljäs.

Naisten 500 metrin kanadalaiskaksikossa Kiinan pari vei kultaa ennen Ukrainaa ja Kanadaa. Miesten 1 000 metrin kanadalaisyksiköissä Brasilian Isaquias Queiroz dos Santos kirkasti Rion hopeansa kullaksi. Kiinan Liu Hao nappasi hopeaa ja Moldovan Sergei Tarnovschi pronssia.

Unkari oli Tokion olympialaisten menestynein melontamaa kolmella kullalla, kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla. Uusi-Seelantikin otti kolme kultaa. Saksan saldoksi tuli kaksi kultaa, yksi hopea ja neljä pronssia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut