Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat juhlii ensi kertaa naisten lentopallokultaa, voitosta voittoon Tokiossa edennyt Brasilia ei voittanut finaalissa erääkään

Yhdysvallat on voittanut ensimmäistä kertaa naisten lentopallon olympiakultaa. Yhdysvallat kaatoi Brasilian loppuottelussa Tokiossa suoraan erin 3–0.

Brasilia voitti Yhdysvallat olympiafinaaleissa Pekingissä 2008 ja Lontoossa 2012, mutta Yhdysvallat sai nyt makean revanssin.

Brasilia oli voittanut Tokion olympialaisissa kaikki ottelunsa ennen finaalia, kun taas Yhdysvallat oli hävinnyt alkulohkossa Venäjän olympiakomitean joukkueelle.

Loppuottelussa Yhdysvallat kuitenkin katkaisi Brasilian lennon ja oli jokaisessa erässä selvästi parempi. Kolmannen erän Yhdysvallat vei peräti 25–14. Ratkaisevan pisteen iski kapteeni Jordan Larson.

Serbia saavutti lentopallossa olympiapronssia lyömällä pronssiottelussa Etelä-Korean 3–0.

Viisi vuotta sitten Riossa olympiakultaa voittanut Kiina jäi Tokiossa alkulohkoon.

Yhdysvallat olympiavoittoon valmentanut Karch Kiraly on menestynyt olympialaisissa myös peliurallaan: hän voitti Yhdysvaltain paidassa olympiakultaa lentopallossa Los Angelesissa 1984 ja Soulissa 1988 sekä beach volleyssa Atlantassa 1996.