Ruotsille kelpaa vain kulta olympiajääkiekosta

Landeskog ja muut Ruotsin NHL-tähdet ovat kokoontuneet Tukholmaan maan jääkiekkoliiton kutsusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

NHL-tähtien pääsy Pekingin ensi vuoden talviolympialaisten kiekkoturnaukseen on vielä varmistumatta, mutta taalaliigan ruotsalaissuuruuksien joukossa uskotaan ja toivotaan asian toteutuvan. Ja jos ja kun NHL-ruotsalaisetkin nähdään Pekingissä, on sinikeltaisella ryhmällä vain yksi tavoite.

– On suuri kunnia pelata olympialaisissa. Unelmoit siitä kasvaessasi kiekkoilijaksi. Itse näin lapsena Ruotsin voittavan Torinossa 2006, ja sitten pääsin itse mukaan Sotshissa 2014. Siellä hukkasimme kullan ja saimme hopeaa, eikä se ole sama asia. Haluat voittaa. Hopealla ei ole väliä, toteaa Gabriel Landeskog, Coloradon kapteeni ja yksi Ruotsin kärkipelaajista.

– Et voi tietää, saatko tällaista mahdollisuutta enää myöhemmin uudestaan.

Landeskog ja muut Ruotsin NHL-tähdet ovat kokoontuneet Tukholmaan maan jääkiekkoliiton kutsusta. Tarkoituksena on pitkälti saada mahdollinen olympiaryhmä yhteen tutustumaan toisiinsa paremmin.

Landeskogille jo ympärilleen vilkaisu keskiviikon tiedotustilaisuudessa kertoo, että kulta ei ole ylimitoitettu tavoite. Huoneessa istuvat sellaiset nimet kuin Nicklas Bäckström, Victor Hedman, Elias Pettersson, Mika Zibanejad ja moni muu.

– Tässä huoneessa istuu valtavasti potentiaalia. Sitä ei ajattele usein kauden aikana, että kuinka paljon meillä onkaan hyviä jääkiekkoilijoita, Landeskog ihastelee.

New York Rangersin tähdelle Zibanejadille mahdollinen Pekingin turnaus olisi ensimmäinen olympiakoitos.

– Olen kaivannut ja odottanut sitä (mukaan pääsyä) katsellessani (olympiapelejä) TV:stä. Olisi tosi hauskaa saada tuo mahdollisuus. Ja tavoite? Kulta. Emme mene sinne pelaamaan (pelkästään) mitaleista. Lähtee kisoihin sitten kuka tahansa, meillä on laatua ottaa se kulta, hän sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut