Mask Off hyvässä vauhdissa kohti Derbyä – Ice Wine oli paras Tammatähdessä

Suomen Hippos myönsi Tapio Perttuselle heinäkuussa raviurheilijan kultaisen ansiomerkin. handout / LEHTIKUVA

Niko Haaranen / STT

Tapio Perttusen tallin derbytoivo Mask Off osoitti Vermossa olevansa kovassa kunnossa loppukuusta kilpailtavien Suuren Suomalaisen Derbyn karsintojen alla. Tammatähdessä Ice Wine tuikki kirkkaasti.

Perttusen ohjastama ja valmentama Mask Off kohtasi rahasarjassa pääosin vanhempia ravureita. Valjakko matkasi takajoukoissa, josta esitti vauhdikkaan kirin. 4-vuotias ehti hallittuun ykköstilaan, joka oli oriin kauden ensimmäinen.

– Meillä on ollut monta kertaa erittäin huonoja lähtöpaikkoja, ja sen takia juoksutkin ovat menneet huonosti, Perttunen selvensi sitä, miksei Mask Off ole vielä tänä vuonna voitoilla mässäillyt.

– Derbyyn tähdätään, ja tämä oli valmistautumista karsintoihin. Ikäluokan parhaat tammat ovat mielestäni Euroopan huippuja ja muutama kova orikin on, mutta onnistuessaan tällä on mahdollisuus ottaa finaalipaikka.

Kovia tammasuorituksia

Tammatähti-lähdössä Jarmo Saarelan ohjastama Lady Luck höyrysi kaukana muiden edellä avauskierroksen kerrassaan 1.09,5-vauhdilla. Vauhdinpito painoi tamman jaloissa lopussa sen verran, että toisena matkannut Ice Wine kuittasi lopussa ohi voittoon ennätyksellään 1.10,9aly.

Juha Utalan valmennuksesta aloittanut Gal Gadot Racing teki merkittävän tasonnoston ja oli erittäin vakuuttava voittaja toiselta radalta ilman vetoapua. Myös seuraavassa lähdössä nähtiin tammayllättäjä, kun Isto Kuisman tallin Bean Dream veti alusta loppuun.

Seppo Markkulan ohjastaman Capercaillie Cockin kiri oli voittoisa. Iikka Nurmosen ohjastama ja valmentama Amazing Warrior hallitsi lähtöään keulapaikalta.

Toto65-pelin täysosumalla lunasti 33408,01 euroa, viidellä oikein sai 574,56 e.

Nuorten ohjastajien kilpailusarjassa Salamakypärissä taisto pysyi tiukkana loppuun asti. Jere Hurmeen ajama Burnout sai lopussa kiriväylän ja spurttasi napakasti parhaaksi ennen Vilja Kivistä ja Caviar Creationia. Milla Markkanen narutteli Shining Armorin pronssisijalle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut