Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Unique Sunrise eteni Oulu Expressin finaaliin karsintavoittajana – Tammacup keräsi ison osallistujamäärän

Vermossa vietettiin karsintojen iltaa, kun sekä Oulu Expressin että ensimmäistä kertaa kilpaillun Tammacupin finalistit ratkottiin.

Ikäluokkakilpailu Oulu Expressin ensimmäiset loppukilpailuun pääsijät selvisivät maanantaina, ja keskiviikkona Vermossa varmistettiin loput kuusi 3-vuotiasta finalistia. Taisto Bordin valmentama Unique Sunrise otti uransa avausvoiton makeassa paikassa.

Antti Teivainen ajoi Unique Sunrisella päättäväisesti kärkipaikalta. Se totisesti kannatti, kun 3-vuotias vastaili maaliin saakka suursuosikki Time Matchille. Zolorino ylsi Janita Antti-Roikon kanssa pronssisijalle. OEX-finaaliin tiensä selvittivät myös Nemea Kato, Starry ja Fantom Factor.

Tammat vahvasti esillä

Tammacupin karsintalähtöjä ajettiin seitsemän. Jokaisesta lähdöstä kaksi parasta pääsi 4. syyskuuta Vermossa 10 000 euron ykköspalkinnolla ravattavaan finaalin, kuten myös kaksi nopeinta kolmanneksi sijoittunutta.

Pääpeli Toto65:n kohteista neljä oli Tammacup-karsintoja. Iisalmelaisen Valdemar Hagertin valmentama Memento Vivere oli lennokkaalla päällä. Santtu Raitalan ajokki tuli loppumatkaa selvästi kovinta kyytiä ja hoiteli karsintansa varmoin ottein.

– Tamma ei ensimmäisillä metreillä ollut varmimman tuntuinen. Alku otettiin rauhassa, mutta hyvät selät saatiin eteen, ja tamma oli käteen koko viimeisen 700 metriä tosi hyväntuntuinen, Raitala kehui voittajaa.

Pekka Korven valmentama ja ohjastama Jezzet Savoy oli kärkipaikalta ylivoimainen karsintaykkönen. Niin ikään Galway Girl ja Touch Me Too juhlivat keulajuoksujen jälkeen.

Voimaliigassa Hannu Korpi pääsi suojattinsa Grainfield Aidenin kanssa alussa ennakkoon kovimman kilpakumppaninsa, Iikka Nurmosen valmentaman ja ohjastaman Super Schisselin, etupuolelle, eikä ollut lopussa ohitettavissa.

Toto65-pelin täysosumalla voitti 494,28 euroa, viidellä oikein sai 21,90 e.