Suomen naisten peli MM-turnauksessa takkuaa, nyt tuli tappio Yhdysvalloille – ottelussa tehtiin silti myös historiaa

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski, 34, nousi naisten MM-kisojen kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen. Arkistokuva. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Arttu Mäkelä, Tapio Keskitalo / STT

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tilasto on kahden MM-ottelun jälkeen tyly, sillä Naisleijonat on hävinnyt molemmat kamppailunsa tämänvuotisessa turnauksessa.

Calgaryssa Suomen aikaa varhain maanantaina pelatussa kamppailussa Naisleijonat hävisi Yhdysvalloille 0–3.

Avauspelissään Suomi taipui Kanadalle, joten joukkue on kohdannut MM-turnauksen suurimmat mestarisuosikit. Yhdysvallat ja Kanada ovat voittaneet kaikki naisten MM-turnaukset. Yhdysvallat on hallitseva maailmanmestari. Se kukisti Suomen voittolaukauskilpailussa vuoden 2019 MM-kilpailujen loppuottelussa Espoossa.

Suomen ja Yhdysvaltain tuoreessa kohtaamisessa jaettiin kaikkiaan kymmenen rangaistusta. Suomelle satoi pelkästään ensimmäisessä erässä kolme kaksiminuuttista, joista ensimmäinen jo avausminuutilla.

Suomen joukkueesta rangaistukset ottivat avauserässä Julia Liikala, Susanna Tapani ja Tanja Niskanen. Naisleijonien neljännen rangaistuksen otti Minnamari Tuominen viimeisen erän loppupuolella.

Yhdysvallat puolestaan keräsi kuusi rangaistusta, joista puolet toisessa erässä.

"Se oli tänään surkeaa"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen harmitteli joukkueensa ylivoimapeliä Yhdysvallat-kamppailussa. Suomelle tuomittiin neljä ja Yhdysvalloille kuusi kahden minuutin rangaistusta.

– Se oli tänään surkeaa. Ylivoimamme petti oikeastaan ensimmäistä kertaa vuoteen, Mustonen sanoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa .

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat viimeisteli maalin jokaisessa erässä.

Avauserässä Grace Zumwinkle laukoi maalin läheltä Yhdysvallat johtoon. Toisessa erässä Kelly Pannek ohjasi Yhdysvallat kahden osuman karkumatkalle. Päätöserässä Hilary Knight viimeisteli loppunumerot maalin edestä.

Ottelun luonteesta kertoo, että Suomen Meeri Räisänen keräsi 36 ja Yhdysvaltojen Nicole Hensley vain kymmenen torjuntaa. Kanada-ottelussa Suomen maalilla oli Anni Keisala. Maalivahtipelaamiseen Suomi ei ole kummassakaan ottelussaan kaatunut.

– Huono ottelu meiltä, etenkin kaksi ensimmäistä erää. Emme pysty tällä joukkueella vielä pelaamaan kolmea huippupeliä peräkkäin. Jenkit oli meitä huomattavasti parempi, Mustonen sanoi ja kehui suojattiensa puolustuspelaamista.

Kolmella pelillä hän viittasi kahteen MM-kamppailuun ja turnausta edeltäneeseen harjoitusotteluun Kanadaa vastaan.

"Jenni on ainutlaatuinen urheilija"

Kamppailussa nähtiin historiallinen hetki, sillä Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski, 34, nousi naisten MM-kisojen kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen. MM-peli oli puolustaja Hiirikoskelle uran 70:s. Hän ohitti kaikkien aikojen tilastossa Karoliina Rantamäen.

– Jenni on ainutlaatuinen urheilija, jolla on ollut jo pitkään äärimmäisen iso merkitys suomalaiselle naisjääkiekolle, Mustonen kehui.

MM-turnaus on Hiirikoskelle uran 13:s. Hän kaipasi Mustosen tavoin parannusta hyökkäys- ja ylivoimapelaamiseen.

– Luonnollisesti meidän täytyy parantaa hieman, Hiirikoski sanoi kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kotisivuilla .

Naisleijonat kohtaa seuraavaksi Venäjän olympiakomitean joukkueen. Ottelu pelataan Suomen aikaa keskiviikkoiltana.

Yhdysvallat ja Kanada ovat voittaneet molemmat pelaamansa ottelut A-lohkossa. Lohkossa pelaa lisäksi Sveitsi, joka on Suomen tavoin nollassa pisteessä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut