Päävalmentaja Banks nimesi lentopallomiesten EM-joukkueen – "Valintojen tekeminen on todella kovaa"

Valintojen tekeminen tässä vaiheessa on todella kovaa kaiken tämän jälkeen, sanoi päävalmentaja Banks viitaten erilaisten rajoitusten tuomiin vaikeuksiin. Timo Aalto / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Päävalmentaja Joel Banks on nimennyt Suomen joukkueen lentopallon miesten EM-lopputurnaukseen. Suomi aloittaa kisaurakkansa 1. syyskuuta, kun se kohtaa Tampereella Pohjois-Makedonian.

Suomen 14 pelaajan joukkueessa on neljä yli 30-vuotiasta ja viisi EM-ensikertalaista. Passareina ovat kokeneet Eemi Tervaportti ja Mikko Esko.

Hakkuri Urpo Sivulalle EM-turnaus on jo uran seitsemäs, Tervaportille kuudes ja Eskolle sekä libero Lauri Kermiselle viides. Nelikko on pelannut myös kahdet MM-kilpailut.

EM-kisojen ensikertalaisia ovat hakkurit Aaro Nikula ja Joonas Jokela, yleispelaaja Sakari Mäkinen, keskitorjuja Miki Jauhiainen ja libero Voitto Köykkä. Heistä Mäkinen oli mukana kolme vuotta sitten MM-kilpailuissa.

Muut yleispelaajat ovat Niklas Seppänen, Antti Ronkainen sekä Niko Suihkonen ja keskitorjujat Tommi Siirilä sekä Sauli Sinkkonen.

– Erilaiset rajoitukset ovat totta kai vaikeuttaneet ohjelmaamme muun muassa pitämällä harjoituspeliemme määrän aivan liian vähäisenä haluttuun nähden. Valintojen tekeminen tässä vaiheessa on todella kovaa kaiken tämän jälkeen. Tämä on kuitenkin huippu-urheilua ja siihen kuuluva osa, päävalmentaja Banks sanoi tiedotteessa.

Tampereella pelattavan alkulohkon muut joukkueet ovat Venäjä, Espanja, Hollanti, Pohjois-Makedonia ja Turkki. EM-kilpailuissa 24 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. Suomen lisäksi turnausta pelataan Puolassa, Tshekissä ja Virossa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut