Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmehevonen nimeltä Parvelan Retu – Oulussa vietettiin uskomattomien suoritusten päivää

Oulussa Äimärautiolla nähtiin lauantaina tukku uskomattomia suorituksia.

Kuusivuotias tähti Parvelan Retu jatkoi voittamistaan kahden kuninkaan puristuksessa. Jokivarren Kunkku yritti keulasta karkuun, mutta Parvelan Retu jyräsi rinnalta väkisin ohitse. Sen selässä vaaninut Evartti ei saanut nuoresta tähdestä mitään otetta, vaikka pääsi iskemään kiriin maalisuoralla.

– Ajattelin, että tänään Parvelan Retun tolppaputki katkeaa, oriin valmentaja Petri Laine kommentoi kisan jälkeen.

– Ei se näköjään katkennut, vaikka otin oriin mukaan lähinnä Siirin Valtsun matkakaveriksi. Parvelan Retu on uskomaton hevonen, ja kyllä me sillä Pohjoismaiden mestaruuteen myöhemmin syksyllä yritetään.

Laineen mainitsema Siirin Valtsu oli jättisuosikki suomenhevosten Oulu Express -finaalin sankariksi, mutta se koki uransa ensimmäisen tappion. V.G. Voitto jyräsi rinnalta selityksittä edelle.

Ohjastaja Ari Moilasen kommentit kisan jälkeen kertovat, miten hurja lahjakkuus on kyseessä.

– Vielä se ehti viimeisellä takasuoralla tuijottaa radan keskellä ollutta kalalokkia. Varsa tämä on muutenkin sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä V.G. Voitto huutaa vielä kovempaa kuin juoksee. Nyt se oli ensimmäistä niin hyvä kuin mitä hevosesta on odotettu, Moilanen vahvisti.

Lämminveristen OEX-finaali oli Jani ja Jenni Oinosen kasvatin Nineelevenin juhlaa. Veli-Pekka Toivanen kaasutti oriilla varhain keulaan ja loppusuoralla 11,5-lopetuksessa muiden alta pois.

Pienen tallin pitäjä Jani Oinonen oli lähes sanaton kisan jälkeen.

– Tuntuu tosi hyvälle, ei tätä taida vielä edes ymmärtää. Aika näyttää, mihin Nineeleven tulevaisuudessa pystyy, Oinonen jutteli.

Jouko Paavolan nimissä kilpaileva Troopers aloitti rivin. Hevosen valmennuksesta vastaa lapsenlapsi Hermanni Paavola. Vieläkin isompi yllätys saatiin, kun Rovaniemen radalla valmennettu B.G.Emma järjesti yhden prosentin hevosena kuponkipinoon rajua harvennusta.

Oulu Grand Prix oli Pekka Korven tallin Run For Royaltyn näytöstä. Illan päätteeksi kultasormi lasketteli American Herolla samalla taktiikalla ykköseksi.