Suomen mitalitili paralympialaisissa aukesi – Heikkinen kiskaisi keihäspronssille

Mitali on 54-vuotiaan siilinjärveläisen kolmas paralympialaisissa. Arkistokuva. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Marjaana Heikkinen on avannut suomalaisten mitalitilin Tokion paralympialaisissa. Heikkinen heitti pronssille F34-luokan keihäänheitossa tuloksella 17,47.

Mitali on 54-vuotiaan siilinjärveläisen kolmas paralympialaisissa. Vuonna 2012 Lontoossa Heikkinen voitti pronssia ja vuonna 2016 Riossa hopeaa.

Heikkinen oli luokan viimeinen heittäjä, joten hän joutui odottamaan helteisellä stadionilla pitkään ennen omaa vuoroaan. Heikkisen paras tulos syntyi toisella heitolla.

Heikkinen on tänä vuonna heittänyt parhaallaan 18,74, joten hänellä oli mahdollisuudet hopeaan. Tokiossa hopeamitali jäi kuitenkin 25 sentin päähän, sillä Saksan Frances Hermann sai keihään lentämään 17,72:een.

Kiinalainen Zou Lijuan oli Tokiossa tuolikeihäänheiton ylivoimainen kultamitalisti, sillä hän sivusi maailmanennätystään tuloksella 22,28.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut