Manni harmitteli kelauksen menneen hosumiseksi – Rion pronssimitalisti jäi Tokiossa viidenneksi

Mannin mukaan hänen huippunopeutensa oli kohtalaisen hyvä, mutta kiihdytys ei oikein onnistunut. / KIHU / Harri Kapustamäki Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Ratakelaaja Henry Manni päätyi Tokion paralympialaisten miesten T34-luokan 100 metrin finaalissa sijalle viisi. Sijoitus oli harmin aihe Rion viiden vuoden takaista pronssimitalia puolustaneelle Mannille.

– Kauden parhaalla (15,58) olisi tullut mitali, joten totta kai tämä on pettymys, Manni kommentoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Tokiossa Mannin aika oli 15,84. Arabiemiraattien Mohamed Alhammadin pronssimitaliin oikeuttanut aika oli 15,66.

– Huippunopeus oli kohtalaisen hyvä, 31,5 kilometriä tunnissa, mutta kiihdytys ei oikein onnistunut. Ei ollut varsinaisia ohilyöntejä, mutta sellaisia puolittaisia. Meni ehkä vähän hosumiseksi, Manni arvioi.

Olympiakultaa voitti luokan ykköstähti, Tunisian Walid Ktila, joka rikkoi ajallaan 15,01 paralympialaisten ennätyksen. Kauden tilastoykkönen Ktila oli ennakkosuosikki myös paralympiafinaalissa. Ktilan nimissä on luokan ME-aika, kaksi vuotta sitten kelattu 14,46.

Hopealle sijoittui Australian Rheed McCracken ajalla 15,37.

Alkuerät jäivät kelaamatta

Luokan satanen kelattiin suoraan finaalina, sillä poisjääntien takia mukana oli vain yhdeksän urheilijaa.

– Olisi alkuerän saaminen alle varmasti tehnyt minulle hyvää, mutta sitä se olisi tehnyt muillekin. Veikkaan, että minulla oli yksi vahvimmista kisarutiineista tästä porukasta, joten siinä mielessä ainakin ennakolta ajattelin suoran finaalin olevan minulle jopa etu, Manni totesi.

– Onnistuneella kelauksella mitali olisi ollut otettavissa, Manni sanoi.

Hän jatkaa Tokion kisoja loppuviikolla 800 metrillä, jonka alkuerät kelataan perjantaina ja finaali lauantaina.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut