Suomi lähtee Ruotsia vastaan viidentoista Tokio-kisaajan voimin – myös nuorten arvokisamenestyjiä mukana

STT

Suomi lähtee hakemaan viimevuotisille tappioilleen revanssia, kun yleisurheilun perinteikäs maaottelu Ruotsia vastaan otellaan tulevana viikonloppuna Tukholmassa. Joukkueessa on mukana 15 Tokion olympiakisoissa nähtyä urheilijaa, kertoi Suomen Urheiluliitto (SUL) maanantaina.

Ruotsia vastaan lähtevät muun muassa tuore SE-seiväshyppääjä Wilma Murto sekä 800 ja 1 500 metriä juokseva Sara Kuivisto ja kolmiloikkaajat Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä.

Nuorten arvokisamenestyjistä Tukholmaan matkaavat muun muassa EM- ja MM-moukarivoittaja Silja Kosonen ja 400 metrin aitajuoksun maailmanmestari Heidi Salminen.

– Ruotsi-ottelu kiinnostaa aina. Se näkyy joukkueen kokoonpanossa, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Menestyminen Ruotsia vastaan vieraskentällä vaatii erityistä venymistä ja onnistumista, mutta hyvällä taistelutahdolla varustettu joukkue voi yltyä toisten onnistumisten myötä hurmioon. Siihen pyritään ja uskotaan, että Ruotsi yllättyy.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut